Συνεργασία γαλλικών εταιρειών για project πράσινου υδρογόνου

Συνεργασία γαλλικών εταιρειών για project πράσινου υδρογόνου
Όταν τεθεί σε λειτουργία, ο ηλεκτρολύτης θα παράγει έως 800 τόνους πράσινου υδρογόνου την ημέρα

Η γαλλική εταιρεία ενέργειας Bouygues Energies & Services και η FM Logistic έχουν συνάψει αποκλειστική συμφωνία για την από κοινού παραγωγή και διανομή πράσινου υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές στην περιοχή Loiret της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, θα επενδύσουν στην κατασκευή μιας μονάδας ηλεκτρολύτη και τουλάχιστον τριών σταθμών διανομής υδρογόνου κοντά στην πόλη Ορλεάνη. Θα εργαστούν επίσης για την ανάπτυξη ενός δικτύου χρηστών πράσινου υδρογόνου μεταξύ των τοπικών αρχών και των εταιρειών.

Παράλληλα, η Bouygues Energies & Services θα σχεδιάσει, θα κατασκευάσει και θα διατηρήσει την υποδομή παραγωγής υδρογόνου και ανεφοδιασμού για 10 χρόνια.

Ο στόχος

Το έργο, το οποίο ονομάζεται H2Hub Loiret, στοχεύει στη δημιουργία ενός περιφερειακού «οικοσυστήματος» παραγωγών και χρηστών για τη μείωση του κόστους του πράσινου υδρογόνου και την απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων τοπικής μεταφοράς και εφοδιαστικής αλυσίδας.

Όταν τεθεί σε λειτουργία, ο ηλεκτρολύτης θα παράγει έως 800 τόνους πράσινου υδρογόνου την ημέρα. Ένα μέρος προορίζεται για χρήση σε αποθήκες FM Logistic στην περιοχή Loiret, συγκεκριμένα στο Saint-Cyr-en-Val, το Escrennes και το Neuville-aux-Bois. Το άλλο μέρος θα πωληθεί σε τρίτους.

Το υδρογόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή καυσίμου για καμπίνες υδρογόνου, ηλεκτρικά λεωφορεία, απορριμματοφόρα, επιλεγμένες βιομηχανικές διαδικασίες και φορτηγά κυψελών καυσίμου υδρογόνου, όταν αυτά είναι ευρύτερα διαθέσιμα.

Σημειώνεται ότι η FM Logistic διαθέτει ήδη 52 περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα με υδρογόνο στο κέντρο διανομής της στο Neuville-aux-Bois. Η εταιρεία στοχεύει στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα για τις εργασίες αποθήκευσης έως το 2030. Λειτουργεί περίπου 180 αποθήκες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 35 στη Γαλλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης