Ενέργεια

Δαγούμας: Πρόσκαιρο το φαινόμενο της ανόδου των χονδροεμπορικών τιμών ρεύματος

Δαγούμας: Πρόσκαιρο το φαινόμενο της ανόδου των χονδροεμπορικών τιμών ρεύματος
Η ΡΑΕ παρακολουθεί στενά την αγορά και το επόμενο διάστημα για την διαμόρφωσή της θα πραγματοποιήσει τρεις ενημερωτικές ημερίδες
Σχετικά Άρθρα

Πρόσκαιρο χαρακτήρισε το φαινόμενο της ανόδου των χονδροεμπορικών τιμών του ρεύματος ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας, κατά το συνέδριο Green Deal Greece 21.Το απέδωσε στις αυξήσεις που σημειώνονται διεθνώς στις τιμές του φυσικού αερίου και των ρύπων, οι οποίες ειδικά σε ότι αφορά τους ρύπους, δεν ήταν προβλέψιμες.

Όπως είπε η ΡΑΕ, παρακολουθεί στενά την αγορά και το επόμενο διάστημα για την διαμόρφωσή της θα πραγματοποιήσει τρεις ενημερωτικές ημερίδες. Αύριο (30/6) για το υβριδικό μοντέλο της αγοράς της Κρήτης και μέσα στον Ιούλιο για την νέα αγορά φυσικού αερίου και για τις αλλαγές που πρέπει να  γίνουν στην χονδροεμπορική αγορά.

Σε ότι αφορά τις τιμές λιανικής, ο κ. Δαγούμας είπε ότι συνεχίζονται οι επαφές με τους Προμηθευτές. «Ο Ρυθμιστής θα είναι αυστηρός» ανέφερε χαρακτηριστικά. Εξετάζει το θέμα των ρητρών και στόχος είναι να υπάρχει διαφάνεια στα τιμολόγια.

Τέλος, σε ότι αφορά την πρόσφατη απόφαση για αύξηση των περιόδων χρήσης του Δικτύου Μεταφοράς  σημείωσε ότι πρόκειται για απόφαση που θα ισχύσει ως το τέλος του έτους και ότι το επόμενο διάστημα θα διαβουλευθεί με τον ΑΔΜΗΕ επί της νέας εισήγησης που έχει ζητήσει από τον Διαχειριστή και η οποία έχει καθυστερήσει, όπως είπε ο κ. Δαγούμας τουλάχιστον ένα μήνα.

Ο πρόεδρος της ΡΑΕ προανήγγειλε τέλος, ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της ΡΑΕ και για Τέλη Χρήσης του Δικτύου Διανομής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης