Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ισχυροποιείται η παρουσία της RWE στην Πολωνία - Τα offshore αιολικά στο επίκεντρο

Ισχυροποιείται η παρουσία της RWE στην Πολωνία - Τα offshore αιολικά στο επίκεντρο
Η Πολωνία είναι μια από τις πιο ελκυστικές, αναδυόμενες υπεράκτιες αγορές στην Ευρώπη

Επιταχύνεται η ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού της RWE στα υπεράκτια αιολικά της Πολωνίας, καθώς η γερμανική εταιρεία μέσω της θυγατρικής της στην χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, Baltic Trade & Invest Sp υπέγραψε πρόσφατα μια σειρά συμφωνιών με πολωνικές εταιρείες από τον ναυτιλιακό τομέα.

Σημειώνεται ότι η Πολωνία είναι μια από τις πιο ελκυστικές, αναδυόμενες υπεράκτιες αγορές στην Ευρώπη. Το Baltic II αναπτύσσει επί του παρόντος ένα υπεράκτιο έργο υπεράκτιου στην Βαλτική Θάλασσα, το οποίο έχει προγραμματισμένη εγκατεστημένη ισχύ 350 MW.

Με αυτό το έργο η RWE θα συμβάλει σημαντικά στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση της Πολωνίας και θα ενισχύσει περαιτέρω την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού εντείνοντας τη συνεργασία με την LOTOS Petrobaltic S.A. (LOTOS), την πολωνική Ocean Lines S.A. (PLO), καθώς και με το Λιμάνι της Gdynia Authority S.A.

Το πλέγμα των συνεργασιών

Η πρόσφατη συνεργασία με την LOTOS εστιάζεται στην τεχνική ανταλλαγή εμπειριών στον τομέα των πλοίων εγκατάστασης και εξυπηρέτησης, καθώς και των υποθαλάσσιων επιθεωρήσεων και υπηρεσιών, και της πιθανής χρήσης για υπεράκτια έργα της RWE στην Πολωνία.

Η συνεργασία με την PLO εστιάζει στη μείωση των CO2, ενώ στο Port of Gdynia Authority, η RWE σχεδιάζει την παροχή των εμπειριών και των γνώσεων που διαθέτει στον τομέα των offshore.

Τι αντιπροσωπεύει η Πολωνία για την RWE

Η Πολωνία είναι μία από τις στρατηγικές βασικές αγορές της RWE στην Ευρώπη. H συνολική ισχύς των χερσαίων αιολικών της ανέρχεται στα 370 MW, τα οποία είναι ήδη σε λειτουργία, ενώ υπάρχουν και άλλα έργα υπό κατασκευή και ανάπτυξη.

Παράλληλα, η εταιρεία διαφοροποιεί συνεχώς το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Πολωνία επενδύοντας σε ηλιακά έργα. Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, η RWE στοχεύει να επενδύσει από το 2020 έως το 2022 το ποσό των 5 δις. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να αυξήσει το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε περισσότερα από 13 GW καθαρής χωρητικότητας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης