Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Nέα ρεκόρ στη Wall - GM και FORD ξεχώρισαν λόγω μοντέλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Nέα ρεκόρ στη Wall - GM και FORD ξεχώρισαν λόγω μοντέλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 2,01% στις 399,42 μονάδες

 

Κέρδη στη Wall Street την Παρασκευή 9/7/2021 καθώς και οι τρεις βασικοί δείκτες κατέγραψαν ρεκόρ, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της προηγούμενης περιόδου λόγω ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.


Ο Dow Jones αυξήθηκε ενισχύθηκε 447 μονάδες, ή 1,3% στις 34.869 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε περίπου 1,13% στις 4.369 μονάδες με ένα νέο ρεκόρ εντός της ημέρας.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 2,01% στις 399,42 μονάδες, με την Chevron + 1,43% στα 104,07 δολάρια κοντά στο υψηλό της.
Ο Nasdaq Composite στο + 0,98% στις 14.701 μονάδες.

O S&P 500 καταγράφει την 6η θετική εβδομάδα σε επτά.
Οι μετοχές που οδήγησαν τις απώλειες την Πέμπτη, μπήκαν ξανά στο παιχνίδι και οδήγησαν τα κέρδη την Παρασκευή.
Η  FORD κέρδισε 2,99% καθώς τέσταρε το support στα 13,72 δολ κμο των 50 ημερών στις 7/7 και έκλεισε χθες στα 14,48 δολ.
Με στρατηγική ανάπτυξης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δείχνει ότι αν ξεπεράσει το πρόβλημα στην προμήθεια των chips θα επιτύχει ταχύτερα τους στόχους της.
Η JP Morgan +3,20%, η Goldman +3,57%, η BofA σημείωσε άνοδο 2,5%  Royal Caribbean και το Wynn Resorts κέρδισαν 2%. American Airlines και United Airlines ενισχύθηκαν περίπου 2% και η United σημείωσε ράλι 3%.
Οι μετοχές της GM σημείωσαν άνοδο 5% μετά την σύσταση αγοράς από την Wedbush σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερο από 50% καθώς οι επενδυτές συνειδητοποιούν τo εκτόπισμα της τεχνολογίας και των ηλεκτρικών οχημάτων της.
Ορισμένες μετοχές της Big Tech ήταν οριακά χαμηλότερα την Παρασκευή, καθώς ο Πρόεδρος Biden ήταν έτοιμος να υπογράψει μια ένα εκτελεστικό διάταγμα με στόχο τις ανταγωνιστικές πρακτικές από τους γίγαντες του κλάδου. Η Amazon σημείωσε πτώση περίπου 0,5% αφού έφτασε στο νέο υψηλό όλων των εποχών την Πέμπτη.
Η Apple σε ιστορικό υψηλό +1.3% στα 145 δολάρια και η Discover στο +6%.
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει την συγχώνευση ύψους 5,3 δισ δολ της Tencent για τα δύο μεγαλύτερα videogames sites την Huya και DouYu που προγραμματιζόταν από τον προηγούμενο χρόνο, συνεχίζοντας την σκλήρυνση της εποπτείας στις εταιρίες μεγάλης τεχνολογίας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανέκαμψε κατά 5 μονάδες βάσης στο 1,34%, μειώνοντας τις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση. Οι μειωμένες αποδόσεις έχουν εκπλήξει τους επενδυτές τον τελευταίο καιρό, με την απόδοση των 10 ετών να υποχωρεί στο 1,25% την Πέμπτη, καθώς οι πληθωριστικές ανησυχίες κυριαρχούσαν.

Οι απώλειες της Πέμπτης ήρθαν καθώς ο πολλαπλασιασμός κρουσμάτων της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα προκάλεσε επίσης ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανακοίνωσαν την απαγόρευση των θεατών στους θερινούς αγώνες του Τόκιο, καθώς η Ιαπωνία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωναϊού.
Επιπλέον, η τελευταία έκθεση για την ανεργία που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη έδειξε επίσης πιθανή επιβράδυνση στον τομέα της εργασίας.
«Η κεντρική μας υπόθεση ήταν για έναν ασταθή Ιούλιο», με τον S&P 500 να πέφτει στα 4.100, ανέφερε ο Tom Lee, επικεφαλής της έρευνας της Fundstrat, σε σημείωμα προς τους πελάτες την Πέμπτη το βράδυ.
Ο Dow έκλεισε την τακτική συνεδρία της Πέμπτης χαμηλότερα κατά σχεδόν 260 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,86%, ενώ ο Nasdaq έπεσε 0,72%.
«Η αγορά είναι σταθερά στο μέσο του κύκλου και με αυτό έρχεται συνήθως μια διόρθωση σε επίπεδο δείκτη 10-15%.
Αναμένουμε ότι μια τέτοια διόρθωση θα δημιουργήσει ευκαιρίες αγοράς δεδομένου ενός ακόμη ισχυρού σκηνικού ανάπτυξης », δήλωσε ο Mike Wilson, επικεφής στρατηγικής μετοχών των ΗΠΑ της Morgan Stanley.
«Οι προβλέψεις μας για την οικονομική ανάπτυξη παραμένουν θετικές, αλλά οι ταύροι συνεχίζουν να μιλούν για «πεντακάθαρη ζήτηση », πρόσθεσε ο Wilson. «Συμφωνούμε ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για κατανάλωση υπηρεσιών. Πιστεύουμε επίσης ότι ο βαθμός υπερκατανάλωσης αγαθών και η επακόλουθη απόσβεση υποτιμώνται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης