Αιολικό πάρκο της Engie τροφοδοτεί με ηλ. ενέργεια νέο εργοστάσιο στην Πολωνία

Αιολικό πάρκο της Engie τροφοδοτεί με ηλ. ενέργεια νέο εργοστάσιο στην Πολωνία
Στόχος της Umicore είναι να γίνει ουδέτερη από τον άνθρακα έως το 2035

Η γαλλική εταιρεία ενέργειας Engie δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα παράσχει ενέργεια από ένα κοντινό αιολικό πάρκο στο εργοστάσιο παραγωγής υλικών της Umicore που θα τεθεί σε λειτουργία σύντομα στην Πολωνία.

Οι εταιρείες έχουν υπογράψει μια μακροπρόθεσμη εταιρική συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) για ηλεκτρική ενέργεια από το αιολικό πάρκο της Engie στην επαρχία Opole, Pagow, η οποία λειτουργεί από το 2012.

Μάλιστα, η εν λόγω σύμβαση διασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα του αιολικού πάρκου πέρα ​​από το τέλος της επιδότησης και έρχεται επίσης να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Umicore να γίνει ουδέτερη από τον άνθρακα έως το 2035.

Το οργανόγραμμα

Το εργοστάσιο υλικών της Umicore στην Πολωνία θα προμηθεύει την αγορά μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Οι αρχικοί όγκοι της εμπορικής παραγωγής αναμένονται κοντά στα τέλη του 2021. Από την αρχή της λειτουργίας της, η εγκατάσταση θα χρησιμοποιεί 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.

«Ως μια από τις πιο βιομηχανικές χώρες της Ευρώπης, η Πολωνία θα είναι το κλειδί για τους στόχους ουδετερότητας του άνθρακα στην Ευρώπη. Η ENGIE, ως σημαντικός παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βλέπει πολλές ευκαιρίες να αναπτύξει πράσινες εταιρικές συμβάσεις στην Πολωνία τα επόμενα χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τις δεσμεύσεις μείωσης του άνθρακα που έχουν αναλάβει πολλές διεθνείς και πολωνικές εταιρείες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ENGIE, Eric Stab.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης