Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ηνωμένο Βασίλειο: Γέφυρα του «Net Zero» οι πράσινες θέσεις εργασίας

Ηνωμένο Βασίλειο: Γέφυρα του «Net Zero» οι πράσινες θέσεις εργασίας
Η έκθεση του «Green Jobs Taskforce» περιλαμβάνει 15 συστάσεις για να λάβει σάρκα και οστά η στρατηγική του Net Zero

Κάθε εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη δυνατότητα να είναι πράσινη, σύμφωνα με μια νέα ανεξάρτητη έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα και υποστηρίζεται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η έκθεση του «Green Jobs Taskforce» περιλαμβάνει 15 συστάσεις για να λάβει σάρκα και οστά η στρατηγική του Net Zero. Είναι απαραίτητη, όπως τονίζει, η συνεργασία του τομέα της εκπαίδευσης με την κυβέρνηση για να υποστηριχθούν όσοι επιθυμούν να δουλέψουν στη νέα πράσινη οικονομία. Το Taskforce συγκλήθηκε από τα τμήματα Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης τον Νοέμβριο του 2020.

Τι χρειάζεται

Η έκθεση αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο η αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου και ο τομέας δεξιοτήτων πρέπει να προσαρμοστούν από την κατάρτιση μηχανικών και εργαζομένων μέχρι την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Επίσης, θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από τη βιομηχανία και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς για την εποπτεία της ανάπτυξης και της υλοποίησης των κυβερνητικών σχεδίων για πράσινες θέσεις εργασίας και δεξιότητες.

Η υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Ηνωμένου Βασιλείου και συμπρόεδρος της ειδικής ομάδας «Green Jobs» Anne-Marie Trevelyan (εικόνα) δήλωσε: «Πρέπει να επενδύσουμε στο σημαντικότερο πλεονέκτημα του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι το εργατικό δυναμικό του. Με τις κατάλληλες δεξιότητες, οι εργαζόμενοι θα προσφέρουν μια πράσινη βιομηχανική επανάσταση.

Γι 'αυτό σήμερα καλωσορίσαμε τις συστάσεις που διατυπώθηκαν από την Ομάδα Εργασίας για την Πράσινη Απασχόληση, οι οποίες αποτελούν ένα μεγάλο βήμα προόδου στην παροχή των ειδικευμένων εργαζομένων και των πράσινων θέσεων εργασίας που είναι απαραίτητες για τη μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου στο μηδέν».

Στη συνέχεια, ο Gillian Keegan, ανώτατο στέλεχος της νέας αυτής πρωτοβουλίας, υπογράμμισε ότι: «Από το Skills Bootcamps έως τη μαθητεία, τα προγράμματα δεξιοτήτων μας θα διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αναπτυσσόμενη πράσινη οικονομία».

Η διευθύντρια του National Grid και μέλος της ειδικής ομάδας Green Jobs, Rhian Kelly είπε: «Η ανεύρεση για την επίτευξη των φιλόδοξων κλιματικών στόχων της κυβέρνησης είναι μια τεράστια πρόκληση. Αυτό δεν θα συμβεί εν μία νυκτί, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να μετακινηθούμε από την πρόθεση στην πράξη τώρα».

«Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να έχει ένα λεπτομερές σχέδιο πολιτικής για τον καθαρό μηδενικό στόχο του, να ενσωματώσει τη διδασκαλία της κλιματικής αλλαγής και των πράσινων δεξιοτήτων σε όλα τα στάδια του εκπαιδευτικού συστήματος» συμπλήρωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Aldersgate, Nick Molho.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης