Τελευταία Νέα

Enel: Aπόκτηση χαρτοφυλακίου ηλιακών έργων 3.200 MW στις ΗΠΑ

Enel: Aπόκτηση χαρτοφυλακίου ηλιακών έργων 3.200 MW στις ΗΠΑ
Σημαντική συνεργασία της εταιρείας με την Dakota Renewable Energy

Η Enel Green Power North America έχει αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο έργων ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης, συνολικής ισχύος 3.200 MW από την Dakota Renewable Energy, μια κοινοπραξία μεταξύ της Dakota Power Partners και της Eolian.

Τα 24 έργα έχουν προγραμματιστεί για εμπορική λειτουργία από το 2023, με τον πρόεδρο της Enel Green Power για τη Βόρεια Αμερική, Γ. Παπαδημητρίου να δίνει τον τόνο αυτής της επένδυσης. «επιταχύνουμε τα δικά μας αναπτυξιακά σχέδια προσθέτοντας αυτό το σημαντικό χαρτοφυλάκιο ηλιακών έργων στον μεσοπρόθεσμο αναπτυξιακό μας σχεδιασμό.

Η εταιρεία θα ενσωματώσει την επιτυχημένη αναπτυξιακή μας προσέγγιση με επίκεντρο την κοινότητα, η οποία μας επέτρεψε να γίνουμε ένας από τους ηγέτες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Αμερικής τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αυτά τα έργα θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στις προσπάθειές μας να βοηθήσουμε τα κράτη να επιτύχουν τους στόχους τους για καθαρή ενέργεια, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να καλύψουν την αυξανόμενη εταιρική ζήτηση για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι τα έργα εδρεύουν σε New Jersey, Pennsylvania, Delaware, West Virginia, Missouri και Colorado.

Ο συνιδρυτής και διευθυντής της Ντακότα, Jay Schoenberger, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Enel Green Power North America καθώς αναπτύσσουν το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ. Υπό την επιμέλεια της Enel Green Power, αυτό το εξαιρετικό χαρτοφυλάκιο ηλιακών εκμεταλλεύσεων θα παράγει οικονομικά αποδοτική ισχύ μηδενικών εκπομπών, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στις κοινότητες που φιλοξενούν αυτές τις σημαντικές επενδύσεις».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης