Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τι προέκυψε από τη συνάντηση Merkel – Biden για τον αγωγό Nord Stream 2

Τι προέκυψε από τη συνάντηση Merkel – Biden για τον αγωγό Nord Stream 2
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο αγωγός αυτός θα αυξήσει την ευρωπαϊκή εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο

Αν και συμφώνησαν σε ένα κοινό και ενιαίο μέτωπο κατά της επιθετικότητας της Ρωσίας και των αντιδημοκρατικών ενεργειών της Κίνας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden και η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel διατήρησαν τις διαφορές τους σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, στον οποίο αντιτίθεται σφόδρα η αμερικανική πλευρά.

Οι διαφωνίες

Παρόλο αυτά ο Biden επαναδιατύπωσε τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, o οποίος θα κατασκευαστεί υπογείως της Βαλτικής Θάλασσας και θα μεταφέρει ποσότητες φυσικού αερίου από κοιτάσματα της Ρωσίας στη Γερμανία και κατόπιν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο αγωγός αυτός θα αυξήσει την ευρωπαϊκή εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και παράλληλα θα χρησιμοποιηθεί ως «όπλο» από τη Μόσχα για την υλοποίηση των επιδιώξεων της έναντι της Ουκρανίας.

Το έργο αξίας 11 δισ. δολαρίων, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, θα παρακάμπτει την Ουκρανία στερώντας της έσοδα από τις προμήθειες για τη διέλευση του αερίου από το έδαφός της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης