Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Erdogan - Τι είπε για το Κυπριακό

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Erdogan - Τι είπε για το Κυπριακό
Ο Erdogan έχει αρχίσει να υλοποιεί το σχέδιο του για λύση δύο κρατών στην Κύπρο, αγνοώντας τόσο τις ΗΠΑ όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Τη λύση των δύο κρατών για το Κυπριακό επιχειρεί να επιβάλλει -εμμέσως- ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος ανήμερα της επετείου για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ανακοίνωσε το επόμενο βήμα για το άνοιγμα της Αμμοχώστου.

Στα πλαίσια των ομιλιών τους για την επέτειο από την τουρκική εισβολή, ο πρόεδρος Erdogan αλλά και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ersin Tatar, ανακοίνωσαν τα επόμενα βήματα τους που στην ουσία ισοδυναμούν με την αναγνώριση του Ψευδοκράτους.

Ειδικότερα, o Tatar ανακοίνωσε ότι ακολουθεί η άρση του στρατιωτικού καθεστώτος στο 3,5% της πόλης (σσ. πρόκειται για την περιοχή του Αγίου Λουκά). Κατά συνέπεια, λοιπόν, ανοίγει ο δρόμος για την ενεργή εμπλοκή της «Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας» στο όλο εγχείρημα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή περιουσιών ή την καταβολή αποζημιώσεων. Προϋπόθεση, ωστόσο, θα είναι η προσφυγή στην Επιτροπή, κάτι που όμως ισοδυναμεί με έμμεση... αναγνώριση της τουρκοκυπριακής διοίκησης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης