Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι προσδοκίες της Volkswagen από τις πωλήσεις ηλ. οχημάτων στην Κίνα

Οι προσδοκίες της Volkswagen από τις πωλήσεις ηλ. οχημάτων στην Κίνα
H VW έχει θέσει ως στόχο να γίνει η εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι ανοδική τάση θα καταγράψουν οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Κίνα, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess στο CNBC.

Στόχος της εταιρείας μέχρι το τέλος του έτους είναι η Volkswagen να έχει πουλήσει μεταξύ 80.000 και 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα. Επίσης, πρόσθεσε ότι οι πωλήσεις εκτιμάται πως θα διπλασιαστούν στις 6.000 τον Ιούλιο σε σύγκριση με τις 3.000 τον Ιούνιο.

Αναφορικά με τις επιδόσεις του α’ εξαμήνου, οι παραδόσεις των οχημάτων αυτών στην Κίνα υπερδιπλασιάστηκαν στις 18.285, ωστόσο αντιπροσωπεύουν μόλις το 10,7% των παγκόσμιων πωλήσεων.

Ο ανταγωνισμός με την Tesla

Η VW έχει θέσει ως στόχο να γίνει η εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχοντας επενδύσει γύρω στα 30 δισ. ευρώ και σκοπεύει να παράξει περισσότερα από 22 εκ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα την ερχόμενη δεκαετία.

Το ID.3 είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της VW και η τιμή εκκίνησης της πώλησης ορίζεται στα 29.999 ευρώ.Το αντίπαλον δέος της Tesla θα αρχίσει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2021 με το εργοστάσιό της έξω από το Βερολίνο να κατασκευάζει το μεσαίου μεγέθους Model 3. Η τιμή του Model 3 στη Γερμανία αρχίζει από 44349 ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Tesla.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης