Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο επικαιροποιημένος οδηγός για τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στους Δήμους

Ο επικαιροποιημένος οδηγός για τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στους Δήμους
Το συνολικό ύψος χρηματοδότησης ανέρχεται σε 5.500.000,00 ευρώ για το έτος 2020

Μετά από έγκριση του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου, δημοσιεύτηκε ο επικαιροποιημένος οδηγός για τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στους Δήμους.

Δικαιούχοι του Άξονα Προτεραιότητας 4 «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» του Χ.Π. «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» είναι όλοι οι Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της χώρας, μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους. Ως δικαιούχοι μπορεί να γίνουν δεκτοί και σύνδεσμοι δήμων ή και Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων με κάποιες προϋποθέσεις.

Επίσης, το συνολικό ύψος χρηματοδότησης ανέρχεται σε 5.500.000,00 ευρώ για το έτος 2020, ενώ προβλέπεται η αναπροσαρμογή του ανάλογα με το συνολικό προϋπολογισμό των προτάσεων που θα υποβληθούν.

Διάρκεια του προγράμματος

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι τριετής και ολοκληρώνεται στις 31/3/2022. Για κάθε δήμο υπάρχει ο περιορισμός της υποβολής μιας (1) μόνο πρότασης για τη σύνταξη Σ.Φ.Η.Ο. εντός των διοικητικών του ορίων, είτε οι προτάσεις υποβληθούν από το δήμο είτε από αρμόδιο Σύνδεσμο ΟΤΑ είτε από Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.).

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όλον τον Οδηγό

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης