Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Κυριακή 1 Αυγούστου: Καλή Παναγιά

Κυριακή 1 Αυγούστου: Καλή Παναγιά
Η θεραπεία του παραλυτικού της Καπερναούμ

Η θεραπεία του παραλυτικού της Καπερναούμ και η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου

Η σημερινή Ευαγγελική περικοπή είναι συνέχεια της περικοπής που ακούσαμε την προηγούμενη Κυριακή, κατά την οποία ο Χριστός θεράπευσε τους δύο δαιμονιζόμενους των Γεργεσηνών, παρά το γεγονός ως Θεός γνώριζε ότι οι Γεργεσηνοί θα τον παρακαλούσαν να απομακρυνθεί από τον τόπο τους. Αφού εγκατέλειψε τη χώρα των Γεργεσηνών, καταφθάνει στην πόλη της Καπερναούμ «διεπέρασε καὶ ἦλθεν εἰς τὴν ἰδίαν πόλιν [1]».

Ακόμη ένα θαύμα μάς παρουσιάζει σήμερα η Ευαγγελική περικοπή. Κατά ακρίβεια μας παρουσιάζει ένα θαύμα και ένα σημείο. Το θαύμα ήταν πως συγχώρησε τις αμαρτίες του παραλύτου και το σημείο είναι που τον γιάτρεψε και σωματικά [2].

Με γλαφυρό τρόπο ο Ευαγγελιστής Ματθαίος μας ανάγει στην πόλη της Γαλιλαίας, όταν ο Ιησούς περιόδευε και κήρυσσε εις τας πόλεις και τας κώμας, θεραπεύοντας τους ανθρώπους. Αφού λοιπόν έφτασε στη Γαλιλαία, του μετέφεραν έναν άνθρωπο παράλυτο, κατάκοιτο στο κρεβάτι. Καθώς ο Ιησούς τον αντίκρυσε, του είπε «θάρσει, τέκνον· αφέωνταί σοι αι αμαρτίαι σου [3]».

Μεγάλη και σταθερή η πίστη των ανθρώπων που υποβαστάζουν τον παράλυτο. Δεν υπολογίζουν τον κόπο και την κούρασή τους.
Αναγνωρίζοντας ο Ιησούς την πίστη των ανθρώπων, δεν υποβάλλει τον παράλυτο στην «εξέταση πίστεως» όπως σε άλλες περιπτώσεις , όπως στην περίπτωση της Χαναναίας «ουκ απεστάλην ει μη εις τα πρόβατα τα απολωλότα οίκου Ισραήλ [4]», η οποία πίστευσε στο Χριστό και θεραπεύθηκε η θυγατέρα της. Αμέσως του είπε ότι οι αμαρτίες του συγχωρέθηκαν «και ιδών ο Ιησούς την πίστιν αυτών είπε τω παραλυτικώ· θάρσει, τέκνον· αφέωνταί σοι αι αμαρτίαι σου». Αφού έδειξαν την πίστη τους, δείχνει και ο Ιησούς τη δύναμή Του, συγχωρώντας τις αμαρτίες του, γιατί ως Θεός είναι δημιουργός και έχει πλήρη εξουσία στον άνθρωπο. Προηγουμένως έδειξε τη δύναμή Του με τη διδασκαλία Του, ένα κήρυγμα αγάπης, ελέους και σωτηρίας, αλλά και μια πλειάδα θαυμάτων ψυχών και σωμάτων.

Ο Ιησούς Χριστός δεν προχωρεί αμέσως στην ίαση της παραλύσεως, αλλά θεραπεύει πρώτα αυτό που δεν φαίνεται, την ψυχή δηλαδή, συγχωρώντας του τα αμαρτήματα, πράγμα που τον μεν παράλυτο έσωζε, ενώ στον Κύριο δεν προξενούσε πολλή δόξα, διότι δεν ήθελε να κάνει κάτι για επίδειξη και ανθρωπαρέσκεια. Πρώτα μεν συγχωρεί στον άρρωστο τις αμαρτίες του, μετά δε την συγχώρηση θεραπεύει το σώμα, διδάσκοντας έτσι ότι τα περισσότερα νοσήματα προξενούνται από τις αμαρτίες και πρώτα πρέπει να θεραπευθεί η αιτία [5].

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.pemptousia.gr/2018/07/i-therapia-tou-paralitikou-tis-kapernaoum-ke-i-mnimi-tou-agiou-megalomartiros-prokopiou/


Καλή Παναγιά! Από αύριο η Νηστεία Δεκαπενταύγουστου- Τι τρώμε από 1 Αυγούστου

Το αγαπημένο μας φαγητό λοιπόν, τα μακαρόνια, αν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να αποτελέσει ένα νόστιμο, εύκολο και υγιεινό φαγητό για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου. Ανακάλυψε λοιπόν 4 νηστίσιμες μακαρονάδες που πρέπει να δοκιμάσεις!

Η νηστεία δε χρειάζεται να συνδυάζεται με μια βαρετή διατροφή χωρίς νοστιμιά. Για το λόγο αυτό θα σου δείξουμε μερικές νηστίσιμες μακαρονάδες που σίγουρα αξίζει γευτείς σε κάθε περίπτωση.

  1. Μακαρονάδα με θαλασσινά

Υλικά

1 πακέτο spaghetti
400 γρ. γαρίδες
600 γρ. μύδια με το κέλυφος
4 ντομάτες σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1/3 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ κούπας κρασί
Μαϊντανός
Αλάτι/ Πιπέρι
Εκτέλεση

Η μακαρονάδα με θαλασσινά είναι το απόλυτο must της Σαρακοστής. Το πρώτο βήμα για ένα τέτοιο φαγητό είναι να καθαρίσεις καλά τα θαλασσινά, στην περίπτωση αυτή τις γαρίδες και τα μύδια. Καθάρισε λοιπόν τις γαρίδες κρατώντας το κεφάλι. Πλύνε καλά τα μύδια και τρίψε το κέλυφος πολύ καλά ώστε να καθαρίσει τέλεια.


https://www.ekklisiaonline.gr/nea/kali-panagia-apo-avrio-i-nistia-dekapentavgoustou-ti-trome-apo-1-avgoustou/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης