Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιαπωνία : Ετοιμάζει δείκτη που θα συνδυάζει το ΑΕΠ και τις προσπάθειες μείωσης των εκπομπών άνθρακα

Ιαπωνία : Ετοιμάζει δείκτη που θα συνδυάζει το ΑΕΠ και τις προσπάθειες μείωσης των εκπομπών άνθρακα
Η χώρα θα αυξήσει τον στόχο της για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο μείγμα ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να αντιπροσωπεύει το 36% -38%

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα δημιουργήσει έναν νέο δείκτη που θα αντικατοπτρίζει την πρόοδο της χώρας στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε σύγκριση με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της (ΑΕΠ), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei που επικαλείται το Reuters.
Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην Ιαπωνία μειώνονται τα τελευταία χρόνια, αναφέρει η Nikkei χωρίς να πει από πού αντλεί τις πληροφορίες της, προσθέτοντας ότι το νέο μέτρο θα δείξει τις προσπάθειες απαλλαγής από την άνθρακα της χώρας από την άποψη της οικονομικής ανάπτυξης.
Αλλά μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για τον υπολογισμό του ΑΕΠ, είπε ότι δεν έχει αποφασιστεί τίποτα για την κυκλοφορία ενός νέου δείκτη σε τακτική βάση στο μέλλον, χαρακτηρίζοντας την αναφορά του Nikkei ως ανακριβή.

Το υπουργικό συμβούλιο εξέτασε μόνο τρόπους για να αξιολογήσει τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ουδετερότητα του άνθρακα, αλλά η έρευνά του ήταν ακόμα στα αρχικά στάδια, ενώ μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια, είπε ο αξιωματούχος.
Η Ιαπωνία τον Απρίλιο έθεσε έναν πολύ πιο φιλόδοξο στόχο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, διπλασιάζοντας τον στόχο της για το 2030 για μείωση των εκπομπών άνθρακα στο 46% από 26% σε επίπεδα του 2013.
Ένα σχέδιο της τελευταίας ενεργειακής πολιτικής της Ιαπωνίας που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα έδειξε ότι η χώρα θα αυξήσει τον στόχο της για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο μείγμα ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να αντιπροσωπεύει το 36% -38% των τροφοδοτικών ρεύματος το 2030, καθώς η κυβέρνηση πιέζει να μειώσει τις εκπομπές. Ο αξιωματούχος είπε ότι το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου ζήτησε από μια εταιρεία του ιδιωτικού τομέα να εξετάσει τρόπους αξιολόγησης στοιχείων και δεικτών που σχετίζονται με την ουδετερότητα του άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης