Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μίνι ανασχηματισμός - Υποβαθμίστηκε η Πελώνη, νέος εκπρόσωπος ο Οικονόμου - Αναβαθμίστηκαν Σκέρτσος, Τριαντόπουλος

Μίνι ανασχηματισμός - Υποβαθμίστηκε η Πελώνη, νέος εκπρόσωπος ο Οικονόμου - Αναβαθμίστηκαν Σκέρτσος, Τριαντόπουλος
Ο Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου
Με φόντο τις φωτιές που κατέκαψαν την Ελλάδα και δασικές εκτάσεις εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων, καταστρέφοντας το βιος χιλιάδων συνανθρώπων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε μίνι ανασχηματισμό.
Βασικό χαρακτηριστικό των αλλαγών είναι η αναβάθμιση του Άκη Σκέρτσου αλλά και του Χρήστου Τριαντόπουλου και η επί της ουσίας υποβάθμιση της Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία είχε λάμψει δια της απουσίας κατά τις πυρκαγιές. Αν και επισήμως η κ. Πελώνη ήταν αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, στην πράξη ο ρόλος της είχε αναβαθμιστεί εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ενώ «συνόδευε» τον πρωθυπουργό στις συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρούσε.
Από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνεται ότι αφορμή για τον μίνι ανασχηματισμό είναι η αναβάθμιση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστου Τριαντόπουλου, σε υφυπουργό στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Οι αλλαγές

Πιο αναλυτικά, λοιπόν,
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
  • Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης