Ενέργεια

Ford: «Φρένο» στην παραγωγή οχημάτων το β΄ τρίμηνο - Ζημιά η έλλειψη των τσιπ

Ford: «Φρένο» στην παραγωγή οχημάτων το β΄ τρίμηνο - Ζημιά η έλλειψη των τσιπ
Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει διπλασιάσει τον στόχο παραγωγής για το ηλεκτρικό pick-up F-150 Lightning σε 80.000 για το 2024

Η Ford ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει εκ νέου στη μερική αναστολή παραγωγής των ιδιαίτερα δημοφιλών τζιπ της, F-150, λόγω της παγκόσμιας έλλειψης στη διάθεση ηλεκτρονικών μικροτσίπ, που έχει πλήξει ιδιαίτερα την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Όπως σημειώνει το CNBC, λόγω της έλλειψης των τσιπ, η Ford ανακοίνωσε ότι η παραγωγή οχημάτων της για το β' τρίμηνο του 2021 υποχώρησε κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.

Η Ford αναγκάστηκε να κάνει πολλές περικοπές στην παραγωγή λόγω της έλλειψης μικροτσίπ που έχει επηρεάσει ολόκληρη τη βιομηχανία αυτοκινήτων. Αυτή την άνοιξη, η Ford κατέφυγε στη συναρμολόγηση χιλιάδων φορτηγών F-150 χωρίς κρίσιμα μικροτσίπ και στη συνέχεια την αποθήκευσή τους σε χώρους στάθμευσης στο Metro Detroit μέχρι να προμηθευτούν και να εγκαταστήσουν τα τσιπ.

4555_2.jpg

Oι στόχοι

Μια έκθεση από την υπηρεσία ειδήσεων του Reuters αναφέρει ότι η Ford έχει διπλασιάσει τον στόχο παραγωγής για το ηλεκτρικό pick-up F-150 Lightning σε 80.000 για το 2024. Η κίνηση λέγεται ότι βασίζεται στην έντονη ζήτηση τόσο από λιανικούς όσο και από εμπορικούς πελάτες.

Η Ford λέει ότι έχει 120.000 προ-παραγγελίες για το φορτηγό EV, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την επόμενη άνοιξη με 15.000 μονάδες για το έτος μοντέλου 2022. Η Ford θα ξοδέψει επιπλέον 850 εκατομμύρια δολάρια για να πετύχει τον νέο της στόχο, σύμφωνα με την έκθεση του Reuters. Σε δήλωσή της στο Car and Driver, η Ford δεν επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες των σχεδίων παραγωγής της, αλλά είπε ότι "θα συνεχίσει να ψάχνει τρόπους για να ξεπεράσει τους περιορισμούς και να ικανοποιήσει τη ζήτηση των πελατών".

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης