Το έργο του ΙΤA Group που συνδυάζει μονάδα αφαλάτωσης με χρήση αιολικής ενέργειας

Το έργο του ΙΤA Group που συνδυάζει μονάδα αφαλάτωσης με χρήση αιολικής ενέργειας
Στην Ελλάδα το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι εντονότερο στα νησιά, για τα οποία επί δεκαετίες έχει εφαρμοστεί η δαπανηρή λύση της μεταφοράς νερού μέσω βυτιοφόρων

Εδώ και πολλά χρόνια έχει γίνει σαφές ότι «ο επόμενος μεγάλος πόλεμος θα είναι για το νερό», είτε λόγω της έλλειψης του πολύτιμου αγαθού που φέρνει αντιμέτωπες τις χώρες για τη διεκδίκηση των περιορισμένων φυσικών πόρων, είτε λόγω της κατασκευής φαραωνικών φραγμάτων που οδηγούν σε μείωση των υδάτινων πόρων, εντείνοντας και πάλι τις διαμάχες μεταξύ γειτονικών κρατών.

Οι προβλέψεις του ΟΗΕ και της World Bank ότι η ξηρασία ενδέχεται να οδηγήσει σε μετατόπιση τουλάχιστον 700 εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το 2030, δίνουν μια εφιαλτική εικόνα από το όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Και αυτή η δυσοίωνη πρόβλεψη καθίσταται ακόμη πιο επίκαιρη με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής τις οποίες ήδη βιώνουμε.

Στην Ελλάδα το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι εντονότερο στα νησιά, για τα οποία επί δεκαετίες έχει εφαρμοστεί η δαπανηρή λύση της μεταφοράς νερού μέσω βυτιοφόρων.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης