Τελευταία Νέα

ΙΚΕΑ: Αξιοποίηση του θεσμού «prosumers» για τους καταναλωτές - Είσοδος στην αγορά πράσινης ενέργειας

ΙΚΕΑ: Αξιοποίηση του θεσμού «prosumers» για τους καταναλωτές - Είσοδος στην αγορά πράσινης ενέργειας
Οι καταναλωτές χρηματοδοτούν την ανάπτυξη ΑΠΕ -συμμετέχοντας στην παραγωγή- και εξαφαλίζουν ενέργεια σε ανταγωνιστική τιμή.

Στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θέλει να συμβάλλει η ΙΚΕΑ της Σουηδίας στο πλαίσιο της πολιτικής της βιωσιμότητας που έχει θέσει και προωθεί με δράσεις της. Ξεκίνησε μια συνδρομή ηλεκτρικής ενέργειας που θα επιτρέψει στους ανθρώπους που ζουν στη χώρα να αγοράζουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μέσω της προσφοράς STRÖMMA στη Σουηδία, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν προσιτή, πιστοποιημένη ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο και τον άνεμο και να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή για να παρακολουθήσουν τη δική τους κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Ουσιαστικά, η εταιρεία αξιοποιεί το θεσμό των prosumers των καταναλωτών που είναι και παραγωγοί ενέργειας, διαμεσολαβώντας ανάμεσα στο μεγάλο πελατολόγιό της και εταιρείες παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ. Οι καταναλωτές χρηματοδοτούν την ανάπτυξη ΑΠΕ -συμμετέχοντας στην παραγωγή- και εξαφαλίζουν ενέργεια σε ανταγωνιστική τιμή.

Η προσθήκη της STRÖMMA στην προσφορά της Clean Energy Services, αποτελεί μέρος της φιλοδοξίας της σουηδικής εταιρείας να εμπνεύσει και να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους να ζήσουν μια καλύτερη, υγιέστερη και πιο βιώσιμη καθημερινή ζωή εντός των ορίων του πλανήτη έως το 2030. «Πιστεύουμε ότι το μέλλον της ενέργειας είναι ανανεώσιμο και θέλουμε να κάνουμε την ηλεκτρική ενέργεια από βιώσιμες πηγές πιο προσιτή για όλους» δήλωσε ο Jan Gardberg, επικεφαλής βιωσιμότητας στην IKEA Σουηδίας.

Τέλος, ο διευθυντής πωλήσεων της IKEA για τη Σουηδία Began Stupar δήλωσε: «Η IKEA είναι μια εταιρεία επίπλωσης σπιτιού και θέλουμε να διευκολύνουμε περισσότερους ανθρώπους να ζήσουν μια πιο βιώσιμη ζωή στο σπίτι. Σήμερα προσφέρουμε έξυπνα και ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα και υπηρεσίες που συμβάλλουν στην παράταση της ζωής των προϊόντων, στη μείωση των απορριμμάτων, στην εξοικονόμηση νερού και στην υγιεινή διατροφή, καθώς και στη μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης