Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ισραηλινή εταιρεία εισέρχεται στην ελληνική αγορά AΠΕ

Ισραηλινή εταιρεία εισέρχεται στην ελληνική αγορά AΠΕ
Η ελληνική εταιρεία διαθέτει οκτώ έργα προς υλοποίηση με συνολική ισχύ 200 MW και η αξία της συναλλαγής προσδιορίζεται σε 350 εκατ. ευρώ

Την είσοδό της στην ελληνική αγορά ανακοίνωση η ισραηλινή εισηγμένη Solegreen που διαθέτει δραστηριότητες στις ΗΠΑ και την Ιταλία εκτός του Ισραήλ, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το globes.co.il.

Η Solegreen πρόκειται να εξαγοράσει το μισό χαρτοφυλάκιο ελληνικής εταιρείας φωτοβολταϊκών και θα ελέγχει το 85% του μεριδίου, με την ισπανική Eranovum Energy να αποκτά το υπόλοιπο 15%.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποιούνται, η ελληνική εταιρεία διαθέτει οκτώ έργα προς υλοποίηση με συνολική ισχύ 200 MW και η αξία της συναλλαγής προσδιορίζεται σε 350 εκατ. ευρώ

Μάλιστα, η Solegreen εκτιμά την επένδυση στην ανάπτυξη των οκτώ έργων σε 110-140 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, η εταιρεία κάνει αναφορά στους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης για την καθαρή ενέργεια, καθώς αποτέλεσαν την αιτία απόφασής της να εμπλακεί στα ενεργειακά μας δρώμενα. «Το 2019, η συνολική παραγωγή της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα ήταν 6,7 GW και η ηλιακή έφτασε στα 2,8 GW. Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, η ηλιακή παραγωγή αναμένεται να φτάσει τα 7,7 GW το 2030, αντιπροσωπεύοντας ανάπτυξη 175%» εξήγησε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης