Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο υπουργικό συμβούλιο έθεσε ο Σκρέκας τις αυξήσεις των τιμολογίων ενέργειας

Στο υπουργικό συμβούλιο έθεσε ο Σκρέκας τις αυξήσεις των τιμολογίων ενέργειας
Το κυβερνητικό επιτελείο φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για το πραγματικό ύψος των αυξήσεων που θα επιβαρύνουν το καταναλωτικό κοινό το επόμενο διάστημα

Στην αύξηση του πληθωρισμού, «λόγω της διεθνούς αύξησης των τιμών, στα καύσιμα, στην ενέργεια, στα ναύλα και στις πρώτες ύλες», αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

Προέτρεψε τους καταναλωτές να αξιοποιούν την υπηρεσία e-καταναλωτής πριν προβούν σε αγορές, προκειμένου να ενημερωθούν για τα σημεία που θα βρουν φθηνότερα τα είδη που θέλουν να αγοράσουν. «Η διαφορά δεν είναι απλώς 40 λεπτά ή 1 ή 2 ευρώ αλλά μπορεί να διαπιστώσει διαφορές δεκάδων ευρώ για το ίδιο είδος», εξήγησε ο Α. Γεωργιάδης.

Εντωμεταξύ συναγερμό για επερχόμενο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος σήμαναν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και ο κ. Σκρέκας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά την επεξεργασία δέσμης μέτρων προστασίας των πιο ευάλωτων νοικοκυριών της χώρας.

Στις τοποθετήσεις τους οι δυο υπουργοί κατέστησαν απολύτως σαφές ότι το διεθνές ράλι αυξήσεων θα επηρεάσει σύντομα και την ελληνική αγορά.

Η ανησυχία και οι κυβερνητικές παρεμβάσεις

Μάλιστα το κυβερνητικό επιτελείο φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για το πραγματικό ύψος των αυξήσεων που θα επιβαρύνουν το καταναλωτικό κοινό το επόμενο διάστημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι  οι παρεμβάσεις των αρμόδιων υπουργών για τη στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων αναμένεται να ανακοινωθούν σε δύο χρονικές φάσεις τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη δέσμη μέτρων θα δοθεί στη δημοσιότητα πιθανόν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Η δεύτερη θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι θα ενσωματωθεί στο πακέτο φοροαπαλλαγών που έχει ήδη επεξεργαστεί το οικονομικό επιτελείο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης