Τελευταία Νέα

Με τη «συνδρομή» της Iberdrola η κατασκευή offshore αιολικών 6 GW στην Ταϊβάν

Με τη «συνδρομή» της Iberdrola η κατασκευή offshore αιολικών 6 GW στην Ταϊβάν
Στόχος της Ταϊβάν είναι η εγκατάσταση 9 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2031 και 15 GW έως το 2035

Tην κατασκευή και την ανάπτυξη τριών νέων έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ταϊβάν, συνολικής ισχύος 6 GW έχει ξεκινήσει η Iberdrola. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα βάθη των υδάτων είναι κατάλληλα τόσο για τεχνολογία σταθερού πυθμένα όσο και για πλωτή υπεράκτια αιολική τεχνολογία.

Η Ταϊβάν έχει στόχο να εγκαταστήσει επιπλέον 9 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2031 και 15 GW έως το 2035, και η κυβέρνηση βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία οριστικοποίησης της επόμενης σειράς μέτρων πολιτικής της. Τα τρία αναπτυξιακά έργα της Iberdrola είναι έτοιμα για είσοδο στους επερχόμενους γύρους δημοπρασιών "Zonal Development".

Παράλληλα, το δυναμικό για υπεράκτια αιολική ενέργεια προσφέρει σημαντική ευκαιρία για συνεχή ανάπτυξη πέρα ​​από τα υπάρχοντα και προγραμματισμένα έργα σταθερού πυθμένα. Η Iberdrola σχεδιάζει να αξιολογήσει σταθερές και κυμαινόμενες ευκαιρίες εντός της χώρας.

Η εξέλιξη των έργων

Στην παρούσα φάση, οι εργασίες θα συνεχιστούν για την επέκταση της προσπάθειας συμμετοχής των ενδιαφερομένων πλευρών και την ολοκλήρωση των τεχνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αυτό γίνεται, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα έργα θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται με την κατάλληλη συνεκτίμηση του τοπικού περιβάλλοντος και των κοινοτήτων.

Μέσω της ανάπτυξης των έργων στην Ταϊβάν, η Iberdrola θα συνεργαστεί με την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού και το εργατικό δυναμικό για να προωθήσει μια μακροπρόθεσμη, βιώσιμη υπεράκτια αιολική βιομηχανία.

Ο David Rowland, παγκόσμιος διευθυντής υπεράκτιας αιολικής ανάπτυξης της Iberdrola, δήλωσε: «Η φιλοδοξία της Ταϊβάν στην υπεράκτια αιολική ενέργεια ισούται με την στενή παρακολούθηση της αγοράς για αρκετά χρόνια. Είναι μια θετική τάση να βλέπουμε χώρες σε όλο τον κόσμο να αγκαλιάζουν το τεράστιο δυναμικό του υπεράκτιου ανέμου και να αναζητούν να χτίσουν. Είναι πραγματικά καλά νέα για την κλιματική κρίση και για την οικονομία.

Από τις λεπτομερείς μελέτες που έχουμε ήδη ολοκληρώσει και τις γνώσεις που έχουμε χτίσει για τις δυνατότητες της αλυσίδας εφοδιασμού στην Ταϊβάν, είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες αυτών των νέων έργων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης