Διεθνή

Γερμανία: Εισαγγελική έρευνα στο Υπ.Οικ για ξέπλυμα χρήματος - Θα πλήξει τον Σολτς;

Γερμανία: Εισαγγελική έρευνα στο Υπ.Οικ για ξέπλυμα χρήματος - Θα πλήξει τον Σολτς;
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι υποστηρίζει την έρευνα των εισαγγελέων στην FIU

Εισαγγελείς στη Γερμανία ανακοίνωσαν σήμερα 9/9 ότι κατέσχεσαν έγγραφα στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης στο πλαίσιο μιας έρευνας για ενδεχόμενη παρακώλυση της δικαιοσύνης από μια κυβερνητική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη διερεύνηση υποθέσεων ξεπλύματος χρήματος.
Πολιτικά η εξέλιξη αυτή στόχο έχει να πλήξει τον Όλαφ Σολτς που ελέγχει το γερμανικό Υπ.Οικονομικών και έχει εξασφαλίσει προβάδισμα για το SPD στις επικείμενες εκλογές.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι υποστηρίζει την έρευνα των εισαγγελέων, σημειώνοντας πως οι υποψίες δεν στρέφονται εναντίον των υπαλλήλων του υπουργείου μετά την έφοδο στα γραφεία του.

Εισαγγελείς ανέφεραν σε ανακοίνωση ότι διεξάγουν έρευνα στη Μονάδα Οικονομικών Πληροφοριών (FIU) από το 2020 επειδή η υπηρεσία δεν είχε προωθήσει αναφορές, που είχαν γίνει από τράπεζες για ενδεχόμενο ξέπλυμα χρήματος, προς την αστυνομία και το δικαστικό σώμα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης