Επικαιρότητα

Μητσοτάκης (85η ΔΕΘ): Δεν θα επιβληθεί lockdown, πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός - Τι είπε για εκλογές

Μητσοτάκης (85η ΔΕΘ): Δεν θα επιβληθεί lockdown, πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός - Τι είπε για εκλογές
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την επιτυχία αναθεώρησης του στόχου της ανάπτυξης για το 2021 από το 3,6% στο 5.,9% - Τι είπε για το ενδεχόμενο να κλείσουν εκ νέου τα σχολεία
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τυπου την Κυριακή 12/9/2021 στο πλαίσικο της 85ης ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε κατηγορηματικά ένα νέο lockdown λέγοντας πως η οικονομία δεν θα κλείσει ξανά ενώ για τα σχολεία που ανοίγουν τη Δευτέρα 13/9 τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν ανοικτά.
Πάντως παραδέχθηκε πως τα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, θα παραμείνουν σε ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Για τις κινητοποιήσεις κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός τις χαρακτήρισε σχετικά περιορισμένες ενώ εξέφρασε την άποψη πως δεν είναι πολιτικά υποκινούμενες.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του κυβερνητικού σχήματος και απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν δεν προκύψει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική.
Εάν δεν προκύψει αυτοδυναμία η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.
Για την επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, σημείωσε, πως έγινε με καθαρά επιχειρησιακά κριτήρια.
Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος για την επίτευξη ανάπτυξης 5,9% το 2021 ενώ για τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, είπε πως η προσπάθεια απόρροφησής θα γίνει σε συνεργασία με τη ΔΕΗ.

Αναλυτικά περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/587320/mitsotakis-85i-deth-den-tha-epivlithei-lockdown-pithanos-o-ypoxreotikos-emvoliasmos-i-kyvernisi-den-dixazei

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης