Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Αλγερία σχεδιάζει στις ενεργειακές επενδύσεις 10 δισ. δολ το 2022

Η Αλγερία σχεδιάζει στις ενεργειακές επενδύσεις 10 δισ. δολ το 2022

Στόχος την αύξηση της παραγωγής σε 195,9 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου από 187 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου

 

Η Αλγερία, μέλος του ΟΠΕΚ, σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις στον τομέα του πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος για να αυξήσει την παραγωγή κατά 8,9 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Ayman Benabderrahmane σύμφωνα με το Reuters.

Οι επενδύσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο το 2022 θα ανέλθουν συνολικά σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια, από 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, με στόχο την αύξηση της παραγωγής σε 195,9 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου από 187 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, δήλωσε ο Benabderrahmane στο κοινοβούλιο παρουσιάζοντας το κυβερνητικό του σχέδιο δράσης.
Η Αλγερία, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τομέα της ενέργειας, πέρυσι μείωσε κατά το ήμισυ τις επενδυτικές δαπάνες σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε 7 δισεκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπίσει την οικονομική πίεση που προκλήθηκε από την πτώση των παγκόσμιων τιμών του αργού πετρελαίου λόγω της πανδημίας.

Εξαγωγή ενέργειας

Η κυβέρνηση αναμένει ότι τα κέρδη από την εξαγωγή ενέργειας θα αυξηθούν στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος από 20 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου στη διεθνή αγορά.
Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος κυρίως στον τομέα της μη ενέργειας, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση της Αλγερίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα οποία αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% των συνολικών εσόδων από τις εξαγωγές και το 60% του κρατικού προϋπολογισμού.
Το σχέδιο περιελάμβανε επίσης δέσμευση να διατηρήσει αμετάβλητη την κυβερνητική πολιτική επιδοτήσεων για την αποφυγή κοινωνικών αναταραχών. Επί του παρόντος επιδοτεί σχεδόν τα πάντα, από βασικά τρόφιμα έως κατοικία, φάρμακα και καύσιμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης