Παρενέργειες

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ισχυρή η ζήτηση και για το β’ 6μηνο το 2021

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ισχυρή η ζήτηση και για το β’ 6μηνο το 2021

Την δυνατότητα μετακύλισης του κόστους στις τελικές τιμές των εξαγωγών, τόνισε ο κ. Σπύρος Κοκκόλης στους αναλυτές κατά το χθεσινό (16/9) teleconference των αποτελεσμάτων του εξαμήνου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η ζήτηση σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι μεγάλη και αυτό επιτρέπει να μετακυλίεται η αύξηση του κόστους ρεύματος.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη διατήρηση της εικόνας αυτής και το β’ εξάμηνο και αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των επενδύσεων που θα οδηγήσει σε υψηλότερο CAPEX.

Ορισμένες μονάδες λειτουργούν κοντά στο 100% του capacity και οι υψηλές τιμές των μετάλλων παρέχουν τη δυνατότητα κερδoφορίας από scrap.Tα EBITDA του κλάδου του χαλκού εμφάνισαν μια μικρή κάμψη το β΄ τρίμηνο λόγω τεχνικών ζητημάτων αλλά αναμένεται να επανέλθουν στο γ’ τρίμηνο του έτους σε ικανοποιητικά επίπεδα με τη βελτίωση του μείγματος πωλήσεων.

Οι επενδύσεις της ΕΛΒΑΛ που θα φτάσει σε δυναμικότητα τους 520.000 τόνους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το 2023.Κατά συνέπεια, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αναμένεται με τα σημερινά δεδομένα να έχει συνολικά ένα πολύ καλό 2021 από το οποίο φυσικά θα ευνοηθεί τα μέγιστα η μητρική Βιοχάλκο.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης