Ενέργεια

HENGAS: Άδεια 25 ετών για διανομή φυσικού αερίου στο Δήμο Σκύδρας έλαβε από την ΡΑΕ

HENGAS: Άδεια 25 ετών για διανομή φυσικού αερίου στο Δήμο Σκύδρας έλαβε από την ΡΑΕ
Ποιό είναι το αρχικό 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης

Τη χορήγηση Άδειας Διανομής Φυσικού Αερίου διάρκειας 25 ετών στην εταιρία HENGAS AE για τον Δήμο Σκύδρας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η οποία ενέκρινε επίσης το αρχικό πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου διανομής που υπέβαλε η εταιρία.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της εταιρίας το συνολικό κόστος επένδυσης για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής στην Σκύδρα αγγίζει τα 4.500.000 ευρώ. Μέρος του ποσού θα καλυφθεί από ιδία κεφάλαια, επιδότηση από ευρωπαϊκά κεφάλαια μέσω ΕΣΠΑ, ενώ το υπόλοιπο θα χρηματοδοτηθεί από τράπεζες από τις οποίες η εταιρεία έχει λάβει ήδη βεβαίωση πιστοληπτικής ικανότητας.

Σύμφωνα με το Πενταετές Αρχικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, το δίκτυο διανομής Φυσικού Αερίου της Σκύδρας θα αποτελείται από αγωγούς Μέσης πίεσης συνολικού μήκους 8.000 μέτρων και αγωγούς χαμηλής πίεσης συνολικού μήκους 6.000 μέτρων, εκ των οποίων τα 1.400 μέτρα θα είναι αγωγός διατομής Φ160, τα 1.800 μέτρα θα είναι αγωγός διατομής Φ125 και τα 2.800 μέτρα θα είναι αγωγός διατομής Φ63.

Αναλυτικότερα, το προτεινόμενο δίκτυο στην πόλη της Σκύδρας θα αποτελείται από ένα σύστημα αγωγών μέσης (19 bar) και ένα σύστημα αγωγών χαμηλής πίεσης (4 bar). Θα κατασκευαστεί σταθμός Μέσης/Χαμηλής Πίεσης (MR 19/4), ο οποίος θα συνδέσει μέσω αγωγού το δίκτυο διανομής της Σκύδρας με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ).
Στην πενταετία 2021-2025 προβλέπεται συνολική κατανάλωση για τους μη Βιομηχανικούς Πελάτες (Οικιακοί και Εμπορικοί) 84.530 MWh ενώ για τους Μεγάλους Εμπορικούς/ Βιομηχανικούς Πελάτες 343.623 MWh.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης