Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές Γερμανία: Γιατί προηγείται το SPD;

Εκλογές Γερμανία: Γιατί προηγείται το SPD;
Προς κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών - Πρασίνων - Ερωτηματικό εάν θα συμμετάσχει και το αριστερό Die Linke

Λιγότερα από τρία 24ωρα έχουν απομείνει έως τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, οι οποίες θα απαντήσουν και στο μεγάλο πολιτικό ερώτημα, του ποιος θα διαδεχθεί στην καγκελαρία την Angela Merkel.
Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την πολιτική ζωή της Γερμανίας καθώς ύστερα από 16 συναπτά χρόνια παραμονής της Merkel στην καγκελαρία, οι Γερμανοί καλούνται να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο διάδοχος και ο επόμενος καγκελάριος.
Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο ερώτημα.

Ερωτηματικό παραμένει το εάν το SPD
θα καταφέρει έως το τέλος να διατηρήσει το προβάδισμα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις και να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις κάλπες.
Ερωτηματικό επίσης αποτελεί το πόσος χρόνος θα απαιτηθεί ώστε οι νικητές των εκλογών να σχηματίσουν κυβέρνηση, δεδομένου ότι το 2015 πέρασαν πάνω από 5 μήνες από τις εκλογές για να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.
Πάντως, οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός εξουσίας, κάνουν λόγο για μια οριακή εκλογική μάχη με όλα τα σενάρια να είναι πιθανά, ενώ επιστρατεύουν το ύστατο «όπλο» τους που δεν είναι άλλο από το ενδεχόμενο το αριστερό Die Linke – οι «απόγονοι» των κομουνιστών που κυβέρνησαν στην ανατολική Γερμανία – να μπει στην κυβέρνηση.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης