Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικές εκλογές: Tι “βλέπουν” 6 οίκοι για την επόμενη ημέρα σε οικονομία, αγορές

Γερμανικές εκλογές: Tι “βλέπουν” 6 οίκοι για την επόμενη ημέρα σε οικονομία, αγορές
Έξι ξένοι επενδυτικοί οίκοι προβλέπουν τις συνέπειες για τις αγορές, για την γερμανική οικονομία και για την Ευρώπη

Το σήριαλ των γερμανικών εκλογών δεν σταματά να εκπλήσσει, καθώς τα ποσοστά που έδωσαν οι κάλπες σε SPD και CDU/CSU ήταν πιο κοντά από ό,τι αναμενόταν, αναδεικνύοντας τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους σε ρόλο «kingmaker» στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Έξι ξένοι επενδυτικοί οίκοι προβλέπουν τις συνέπειες για τις αγορές, για την γερμανική οικονομία και για την Ευρώπη.

Πώς θα αντιδράσουν οι αγορές

Με δεδομένο ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές αναμένεται να απαιτήσουν εβδομάδες, εάν όχι μήνες, οι αγορές δεν θα δείξουν μεγάλο ενδιαφέρον, εκτιμά η UBS. Για να επιτευχθεί ο επιθυμητός συμβιβασμός μεταξύ των κομμάτων, το πιθανότερο είναι ότι οι πιο ακραίες προτάσεις πολιτικής θα εγκαταλειφθούν, επομένως οι επιπτώσεις στις αγορές θα είναι ήπιες.

Όμως, υπό τους αριθμητικά και πολιτικά πιο πιθανούς συνασπισμούς (δηλαδή στο σενάριο «Τζαμάικα» – CDU, FDP και Πράσινοι- και στο σενάριο «Φανάρι» -SPD, FDP και Πράσινοι-), οι επενδυτές πιθανότατα θα καλωσορίσουν μία δημοσιονομική πολιτική με έμφαση στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις, η οποία θα ενισχύσει την ανάκαμψη, σημειώνει η UBS.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης