Ενέργεια

Ην. Βασίλειο: Deal της Octopus Energy για επιπλέον επενδύσεις 600 εκατ. δολ.

Ην. Βασίλειο: Deal της Octopus Energy για επιπλέον επενδύσεις 600 εκατ. δολ.
Η Generation θα αναλάβει ποσοστό έως και 13% στην επιχείρηση και η Octopus θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να ενισχύσει τις επενδύσεις στην παραγωγή καθαρής ενέργειας
Ο βρετανικός προμηθευτής ηλεκτρικού ρεύματος Octopus Energy Group ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προχώρησε μια συμφωνία με τη Generation Investment Management για επιπλέον επενδύσεις 600 εκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζοντας την αποτίμηση του ομίλου σε 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Generation θα αναλάβει ποσοστό έως και 13% στην επιχείρηση και η Octopus θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να ενισχύσει τις επενδύσεις στην παραγωγή καθαρής ενέργειας.
Η συμφωνία αποτελείται από άμεση επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων, με 300 εκατομμύρια δολάρια να ακολουθήσουν μέχρι τον Ιούνιο του 2022, υπό την προϋπόθεση ορισμένων περαιτέρω προϋποθέσεων χρηματοδότησης, ανέφερε η Octopus Energy.

Η Octopus Energy παρέχει ενέργεια σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια πελάτες στη Βρετανία, έχοντας αναλάβει μερικούς πελάτες το Σαββατοκύριακο από την Avro Energy, η οποία διέκοψε τις συναλλαγές της.
Αρκετοί μικροί προμηθευτές ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου πτώχευσαν τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, αφήνοντας περισσότερους από 800.000 πελάτες να αντιμετωπίζουν δυνητικά υψηλότερους λογαριασμούς, αφού η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου και της ενέργειας οδήγησε τον τομέα στα άκρα.
Στη βρετανική αγορά ενέργειας, οι μικροί πάροχοι που είχαν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια έχουν πληγεί από το άλμα του κόστους.

Από περισσότερους από 70 προμηθευτές το 2018, τώρα υπάρχουν περίπου 30. Ο ρυθμιστικός φορέας ενέργειας της χώρας Ofgem και ο αρμόδιος υπουργός Kwasi Kwarteng προειδοποίησαν το κοινοβούλιο ότι η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου θα αναγκάσει περισσότερους προμηθευτές να εγκαταλείψουν τις δραστηριότητές τους και ότι η βιομηχανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα πιο σκληρό περιβάλλον.
«Ενώ η ενεργειακή αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σήμερα σε δύσκολη κατάσταση, υπογραμμίζεται η ανάγκη για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές και τεχνολογίες για να τερματιστεί η εξάρτησή μας από ορυκτά καύσιμα», δήλωσε ο Octopus Energy, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Greg Jackson.
Η Octopus Energy διαχειρίζεται πάνω από 3 δισεκατομμύρια λίρες (4,10 δισεκατομμύρια δολάρια) παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η Generation Investment Management, έχει την έδρα της στο Λονδίνο και επικεντρώνεται σε βιώσιμες επενδύσεις και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Al Gore είναι πρόεδρος και συνιδρυτής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης