Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κίνα: Περιφερειάρχης θεωρεί «κλειδί» τον άνθρακα για την επίλυση των ελλείψεων ενέργειας

Κίνα: Περιφερειάρχης θεωρεί «κλειδί» τον άνθρακα για την επίλυση των ελλείψεων ενέργειας
Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ως μέτρο ανακούφισης την πολιτική του άνθρακα

Η Κίνα θα πρέπει να εργαστεί για την εισαγωγή περισσότερου άνθρακα από τη Ρωσία, την Ινδονησία και τη Μογγολία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη εφοδιασμού που πλήττει τώρα τα μεγάλα τμήματα της βιομηχανίας, δήλωσε ο Han Jun κυβερνήτης της βορειοανατολικής επαρχίας Τζιλίν, μιας από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με το CNBC.

Μιλώντας στις τοπικές εταιρείες ενέργειας τη Δευτέρα (27/9), o Han τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν «πολλά κανάλια» για να εγγυηθούν τις προμήθειες άνθρακα, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της επαρχίας WeChat στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τζιλίν είναι μία από τις περισσότερες από 10 επαρχίες που αναγκάστηκαν να εκμεταλλευτούν τον άνθρακα για να αντιμετωπίσουν τους περιορισμούς της προσφοράς. Οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες αντιμετωπίζουν επίσης αυξημένες τιμές άνθρακα, αλλά δεν μπορούν να τις μεταβιβάσουν στους καταναλωτές.

Για τους λόγους αυτούς, ο Han προέτρεψε τις εταιρείες να εκπληρώσουν τις «κοινωνικές ευθύνες» τους και να «ξεπεράσουν τις δυσκολίες» που προκαλούνται από τις αυξήσεις των τιμών του άνθρακα. Ο David Fishman, ερευνητής ενεργειακής πολιτικής της Κίνας και διευθυντής στον όμιλο Lantau, μια οικονομική εταιρεία συμβούλων, δήλωσε ότι τα ελαττώματα στο σύστημα τιμολόγησης της Κίνας φταίνε τελικά για τον τρέχοντα γύρο ελλείψεων.

«Αυτό αφορά τις μονάδες παραγωγής άνθρακα που δεν μπορούν να λειτουργήσουν κερδοφόρα στις μονάδες τους, στις περισσότερες περιπτώσεις» τόνισε και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Βραχυπρόθεσμα, οι μόνες πολιτικές ανακούφισης που έχουν νόημα είναι περισσότερος άνθρακας από το έδαφος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης