Κατασκευή 3κύλινδρου μοτέρ υδρογόνου από την κινεζική GAC

Κατασκευή 3κύλινδρου μοτέρ υδρογόνου από την κινεζική GAC
Για το νέο μοτέρ η GAC υποστηρίζει πως ανέπτυξε ένα νέο θάλαμο καύσης που αναμιγνύει καλύτερα το υδρογόνο με τον αέρα

Έναν τρικύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης που «καίει» υδρογόνο ανέπτυξε ο κινεζικός Όμιλος αυτοκινήτων GAC, τονίζοντας πως θα αποτελέσει το επόμενο βήμα για ένα βιώσιμο μέλλον χωρίς ρύπους.

Το υδρογόνο είναι μία από τις λύσεις προκειμένου να επιτευχθεί η κινητικότητα χωρίς ρύπους. Άλλωστε είναι γνωστό πως μεγάλες εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η εργάζονται πάνω σε υδργονοκίνητα μοντέλα κυψέλων καυσίμου. 
Ωστόσο η τελευταία έχει γνωστοποιήσει επίσημα πως κατασκεύασε και δοκιμάζει ένα μοτέρ εσωτερικής καύσης που λειτουργεί όπως οι βενζινοκινητήρες,  καταναλώνοντας όμως υδρογόνο.

Τρικύλινδρο μοτέρ που καίει υδρογόνο ανέπτυξε η GAC

Ωστόσο όπως φαίνεται η Toyota δεν είναι η μοναδική που σκέφτηκε κάτι τέτοιο, καθώς σήμερα η Guangzhou Automobile Group (GAC) γνωστοποίησε πως έχει προχωρήσει και εκείνος στη δημιουργία ενός αντίστοιχου μοτέρ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο κινητήρας της GAC είναι και αυτός τρικύλινδρος και βασίζεται στη τελευταία γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης του Ομίλου, με τη διαφορά όμως ότι καταναλώνει πράσινο υδρογόνο και επομένως υποτίθεται ότι είναι κλιματικά ουδέτερος.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης