Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Σε ποιούς τομείς επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Νέα Ζηλανδία: Σε ποιούς τομείς επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι η χώρα περνάει μία από τις δυσκολότερες στιγμές στη μάχη κατά της πανδημίας

Σε υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19 καλεί δασκάλους και εργαζομένους στους τομείς υγείας και φροντίδας ΑΜΕΑ η Νέα Ζηλανδία, ενώ παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Όκλαντ.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι η χώρα περνάει μία από τις δυσκολότερες στιγμές στη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19. Πρόσθεσε ότι γίνονται εντατικές προσπάθειες να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού, με στόχο να υπάρξουν λιγότεροι περιορισμοί και περισσότερες ελευθερίες.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι υπήρξε μικρή μείωση στα νέα κρούσματα από την COVID-19, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης να φτάνει στα 1.622. Περίπου 2,4 εκατομμύρια Νεοζηλανδοί έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, αριθμός που μεταφράζεται σε ποσοστό περίπου 53% του πληθυσμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης