Στα πλάνα της Vestas ανεμογεννήτρια 280 μέτρων - Η υψηλότερη στον κόσμο

Στα πλάνα της Vestas ανεμογεννήτρια 280 μέτρων - Η υψηλότερη στον κόσμο

Την πρόθεσή της να ξεκινήσει τις εργασίες εγκατάστασης της υψηλότερης ανεμογεννήτριας στον κόσμο ανακοίνωσε η δανέζικη εταιρεία κατασκευής αιολικών πάρκων Vestas, αναμεταδίδει το CNBC.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η ανεμογεννήτρια που θα χρησιμοποιηθεί ως πρωτότυπο θα έχει ύψος 280 μέτρων, ενώ το μήκος του κάθε πτερυγίου θα φτάνει τα 115,5 μέτρα. Οι εργασίες για την εγκατάσταση της μεγαλύτερης ανεμογεννήτριας στον κόσμο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους, ενώ η παραγωγή ενέργειας αναμένεται να ξεκινήσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Οι προοπτικές

Παράλληλα, η παραγωγική της δυνατότητα θα μπορεί να φτάσει τις 80 Gw/h τον χρόνο, ποσότητα ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες περισσότερων από 20.000 νοικοκυριών, ενώ με αυτόν τον τρόπο το περιβάλλον θα «γλιτώσει» από 38.000 κυβικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Από την άλλη πλευρά, παρατηρείται έντονη δραστηριότητα στην αγορά με την είσοδο νέων «παικτών» στο παιχνίδι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κινεζική MingYang Smart Energy, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την κατασκευή μίας ανεμογεννήτριας, το ύψος της οποίας θα ξεπερνά θα 240 μέτρα, ενώ το μήκος των πτερυγίων της ανέρχεται στα 118 μέτρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης