Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος για το πετρέλαιο - Τα 100 δολ. το βαρέλι βλέπει η BlackRock

Άνοδος για το πετρέλαιο - Τα 100 δολ. το βαρέλι βλέπει η BlackRock
Το αργό κινείται στα 84,68 δολάρια το βαρέλι, και το Brent στα 86,42 δολάρια το βαρέλι

 Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν την Τρίτη, κοντά σε πολυετή υψηλά, καθώς οι προοπτικές της αγοράς παραμένουν στενές, δεδομένης της ενισχυμένης ζήτησης καυσίμων, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, και των σταδιακών αυξήσεων της προσφοράς.

Περί τις 19:30 ώρα Ελλάδας το αμερικανικό αργό ενισχυόταν κατά 1,10% στα 84,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent σημείωνε άνοδο κατά 0,50% στα 86,42 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βενζίνης RBOB των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,9% στα 2,4655 δολάρια το γαλόνι.
Το πετρέλαιο έχει εκτοξευθεί στα ύψη, καθώς η ζήτηση έχει αυξηθεί με το τέλος των περιορισμών Covid-19, αλλά η προσφορά δυσκολεύεται να συμβαδίσει.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού WTI ανέβηκε πρόσφατα στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Οκτώβριο του 2014.
Περαιτέρω κέρδη φαίνονται πιθανά, με τον Larry Fink της BlackRock να εκτιμά ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πετρέλαιο να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι. Αυτό συμβαδίζει σε μεγάλο βαθμό με τις απόψεις της Goldman Sachs η οποία εκτίμησε το Σαββατοκύριακο ότι η τιμή του Brent είναι πιθανό να ξεπεράσει την πρόβλεψή της για το τέλος του έτους για 90 δολάρια το βαρέλι σύμφωνα με το Investing.com .

Ο OPEC+, πρόκειται να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει τα επίπεδα παραγωγής τους. Η αγορά δεν αναμένει ότι ο όμιλος θα συμφωνήσει σε αύξηση της προσφοράς άνω των 400.000 βαρελιών που είχε συμφωνηθεί προηγουμένως, ιδιαίτερα μετά τα σχόλια του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας το Σαββατοκύριακο ότι οι παραγωγοί πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί.
Μια άλλη πιθανή πηγή πρόσθετης παραγωγής θα μπορούσε να προέλθει από το Ιράν, εάν η Ισλαμική Δημοκρατία ήταν σε θέση να πείσει τις ΗΠΑ να άρουν τις κυρώσεις στη βιομηχανία πετρελαίου της.

Το Ιράν και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να πραγματοποιήσουν συνομιλίες στις Βρυξέλλες την Τετάρτη με σκοπό να ανοίξουν το δρόμο για μια ευρύτερη διπλωματική προσέγγιση για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015. Η υπηρεσία παρακολούθησης των πυρηνικών του ΟΗΕ δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Ιράν επεκτείνει τον εμπλουτισμό ουρανίου του σε υψηλά επίπεδα, κάτι που είναι απίθανο να εγκρίνουν οι δυτικές δυνάμεις. Σε πιο άμεσο επίπεδο, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου αναμένεται να αναφέρει εκτιμήσεις για τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αργότερα στη συνεδρίαση. Τα αποθέματα αργού πετρελαίου αναμένεται να αυξηθούν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, αλλά τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος αναμένεται να μειωθούν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης