Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πώς ο σχεδιασμός της Nissan στην ηλεκτροκίνηση ανεβάζει τον πήχη του ανταγωνισμού

Πώς ο σχεδιασμός της Nissan στην ηλεκτροκίνηση ανεβάζει τον πήχη του ανταγωνισμού
Η έγκριση των σχεδίων θα δρομολογήσει επίσης μια δεύτερη φάση σχεδίων απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές για τη Nissan

Η εταιρεία ΑΠΕ  Engenera Renewables υπέβαλε σχέδια για 20 MW επιπλέον ηλιακής ισχύος στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ στη βορειοανατολική Αγγλία.

Η αίτηση αφορά επιπλέον 37.000 ηλιακούς συλλέκτες που θα επιτρέψουν στη Nissan να πλησιάσει τον στόχο της για να γίνει μια ουδέτερη εταιρεία  εκπομπών άνθρακα έως το 2050, εάν γίνει αποδεκτή.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα, λαμβάνοντας υπόψη τον στόχο της εταιρείας να εξηλεκτρίσει  όλα τα οχήματα που κατασκευάζει έως το 2030. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι αρκετό για να κατασκευαστεί κάθε Nissan Leaf μηδενικών εκπομπών που πωλείται σε όλη την Ευρώπη.

Το επίδοξο πλάνο

Η Engenera Renewables θα λειτουργήσει τη διευρυμένη ηλιακή συστοιχία για μια περίοδο 40 ετών. Στη συνέχεια, η υφιστάμενη τοποθεσία θα επανέλθει στην υπάρχουσα κατάστασή της.

Η έγκριση των σχεδίων θα δρομολογήσει επίσης μια δεύτερη φάση σχεδίων απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές για τη Nissan, που θα παραδώσει επίσης η Engenera, η οποία θα περιλαμβάνει θύρες ηλιακών αυτοκινήτων, σταθμούς φόρτισης EV και μια σειρά λύσεων ανανεώσιμης ενέργειας.

Η Engenera είναι μία από τις λίγες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο που μπορούν να προσφέρουν εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας χωρίς καμία δαπάνη κεφαλαίου σε πελάτες που μπορούν να υπογράψουν συμφωνίες αγοράς ενέργειας (PPAs). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα πράσινων ομολόγων ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών που χρηματοδοτείται από πολλαπλούς διαγωνισμούς PPA που διοργανώνει η Engenera.

Ο επικεφαλής στρατηγικής της Engenera, Lloyd Lawson, δήλωσε: «Η προτεινόμενη επέκταση του εργοταξίου Nissan Solar είναι απίστευτα συναρπαστική τόσο για την ίδια τη Nissan όσο και για την ευρύτερη οικονομία της Βορειοανατολικής Ευρώπης.Έργα όπως αυτό στο εργοστάσιο παραγωγής της Nissan στο Σάντερλαντ διασφαλίζουν ότι μπορούμε να είμαστε στην πρωτοπορία των τεχνολογιών και της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να πρωτοστατήσουμε όσον αφορά την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και την εφαρμογή στρατηγικών που βάζουν τον πλανήτη ως πρώτη προτεραιότητα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης