Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμβόλιο Pfizer: Πόσο διαρκεί η ανοσία – Δεδομένα από το Ισραήλ

Εμβόλιο Pfizer: Πόσο διαρκεί η ανοσία – Δεδομένα από το Ισραήλ
Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι η προστασία που παρείχε ο εμβολιασμός με το BNT162b2 έναντι της νόσησης από COVID-19 φθίνει μετά από μερικούς μήνες

Τον Δεκέμβριο του 2020 το Ισραήλ ξεκίνησε μια μαζική εμβολιαστική εκστρατεία έναντι της COVID-19 με τη χορήγηση του εμβολίου BNT162b2, η οποία ανέκοψε την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ωστόσο, μετά την πάροδο μιας περιόδου χωρίς σχεδόν καθόλου νέα κρούσματα COVID-19, παρατηρήθηκε μια νέα συρροή κρουσμάτων από τα μέσα Ιουνίου 2021.

Μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι του επικρατούντος στελέχους δέλτα και η φθίνουσα ανοσία είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που μπορεί να έχουν συντελέσει σε αυτή την κατάσταση.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης των Yair Goldberg και συνεργατών στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό The New England Journal of Medicine.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης