Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Volterra: Το Αιολικό Πάρκο Κουρομάντρι - Ριγανόλακκα καλωσόρισε μαθητές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus

Volterra: Το Αιολικό Πάρκο Κουρομάντρι - Ριγανόλακκα καλωσόρισε μαθητές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus
Σκοπός της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν τόσο η ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών για τον τρόπο λειτουργίας μιας ανεμογεννήτριας

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, η Volterra υποδέχτηκε στο Αιολικό της Πάρκο Κουρομάντρι – Ριγανόλακκα μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ “Energy Resources for Sustainability”.

Ο Μηχανολόγος Μηχανικός της Διεύθυνσης Έργων & Παραγωγής της Volterra κ. Γ. Μάντζαρης και ο κ. Γ. Κολομόνδος, Διευθυντής Έργου της εταιρείας ΑΒΑΞ Α.Ε., καλωσόρισαν και ξενάγησαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν, στις εγκαταστάσεις του Αιολικού Πάρκου που βρίσκεται στην περιοχή της Ναυπακτίας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Το Αιολικό Πάρκο Κουρομάντρι – Ριγανόλακκα της Volterrra, θυγατρικής του κατασκευαστικού Ομίλου ΑΒΑΞ, παράγει πράσινη ενέργεια από ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 16MW.

Σκοπός της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν τόσο η ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών για τον τρόπο λειτουργίας μιας ανεμογεννήτριας όσο και για τα σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας για την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με βιωματικό τρόπο όλα τα στάδια παραγωγής ενέργειας από ανεμογεννήτριες, τη διαδικασία αξιοποίησης του πνέοντος ανέμου δίχως εκπομπή ρύπων, τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη διοχέτευσή της στη συνέχεια στο δίκτυο προς κατανάλωση.

Όπως ανέφερε ο κ. Μάντζαρης «Είναι μεγάλη η χαρά μας που υποδεχόμαστε στο Αιολικό Πάρκο Κουρομάντρι – Ριγανόλακκα τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ “Energy Resources for Sustainability”. Η ενέργεια που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες είναι μία «ήπιας μορφής», 100% πράσινη ενέργεια, ενώ οι επιπτώσεις από την παραγωγή της στο περιβάλλον είναι πολύ μικρές σε σύγκριση με τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από συμβατικά καύσιμα. Στη Volterra δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε και στο μέλλον ανάλογες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ξενάγησης εκπαιδευτικών αποστολών στα Αιολικά Πάρκα της Εταιρείας μας».

Στην ομάδα των μαθητών που επισκέφθηκαν το Αιολικό Πάρκο Κουρομάντρι – Ριγανόλακκα της Volterrra περιλαμβάνονταν πέντε μαθητές από το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών με συνοδό εκπαιδευτικό τον κ. Ν. Γιαννακόπουλο, και δεκαπέντε μαθητές και έξι εκπαιδευτικοί από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Αιγαίου (Λέσβος-Μυτιλήνη), και τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα Αgrupamendo De Escolas de Arouka της Πορτογαλίας και το Ies Campos de Amaya-Villadiego της Ισπανίας.

Στους μαθητές μοιράστηκαν ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια με πληροφοριακό υλικό για τη λειτουργία μιας ανεμογεννήτριας, την ενεργειακή ικανότητα του αιολικού πάρκου και την απόσβεση των πηγών διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια παραμονής των μαθητών στο Αιολικό Πάρκο, τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα προστασίας και ασφαλείας ενώ δόθηκαν ειδικά κράνη και γιλέκα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς προληπτικά για την ασφάλειά τους. Τέλος, να σημειωθεί ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και υγιεινής για την πρόληψη κατά του Covid-19.

Ο Διευθυντής Έργων & Παραγωγής της Volterra κ. Κίμων Μπότσης ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή του Αρσακείου Πατρών κ. Μάνο Πετράκη για την επίσκεψη στο Αιολικό Πάρκο Κουρομάντρι – Ριγανόλακκα, ενώ τα δύο μέρη εξέφρασαν την επιθυμία και τη δέσμευση τους να συνεχίσουν και στο μέλλον αντίστοιχες πρωτοβουλίες για εκπαιδευτικές δράσεις, με ακόμη πιο εποικοδομητική συνεργασία των δύο μερών στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες για την ανάπτυξη των έργων ΑΠΕ της Volterra στον σύνδεσμο: https://www.volterra.gr/i-energia-mas/

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης