Ενέργεια

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για φ/β σε κτίρια, καυστήρες πετρελαίου, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επιχειρήσεις από το 2023

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για φ/β σε κτίρια, καυστήρες πετρελαίου, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επιχειρήσεις από το 2023

Οι δεσμεύσεις για την πράσινη μετάβαση ξεκινούν από το 2023 – Ποιους τομείς αφορά

Σχετικά Άρθρα

Απαγορεύεται από το 2023 η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης όπου υπάρχει επαρκές διαθέσιμο δίκτυο φυσικού αερίου, σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση.

Από το 2025 απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης και από το 2030 απαγορεύεται η χρήση πετρελαίου θέρμανσης.

Ρυπογόνες επιχειρήσεις πάσης φύσεως υποχρεούνται σε μείωση εκπομπών αερίων τουλάχιστον 30% μέχρι το 2030 σε σχέση με το 2022. Από το 2023, και όλα τα νέα επαγγελματικά κτίρια με κάλυψη άνω των 500 τμ πρέπει να τοποθετούνται φωτοβολταϊκά σε ποσοστό που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 30% της κάλυψης.

Στα μέτρα προώθησης ηλεκτρικών οχημάτων προβλέπεται από το 2025 υποχρεωτικά όλα τα νέα επιβατικά δημόσιας χρήσης, αυτοκίνητα, ταξί στην Περιφέρεια Αττικής και στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, καθώς και το 1/3 των νέων ενοικιαζόμενων οχημάτων θα είναι οχήματα μηδενικών εκπομπών.

Aπό το 2023, τουλάχιστον το ¼ των νέων εταιρικών αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα. Σε σχέση με την πώληση καινούργιων επιβατικών οχημάτων και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, από το 2030 επιτρέπεται η πώληση οχημάτων μόνο μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Για τα μη διασυνδεμένα νησιά, έως το 2030 απαγορεύεται η χρήση μαζούτ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης