Νέα αιολική επένδυση της RWE στη Γαλλία - Η βασική αιτία αυτής της επιλογής

Νέα αιολική επένδυση της RWE στη Γαλλία - Η βασική αιτία αυτής της επιλογής
Η RWE απέκτησε έναν γαλλικό χερσαίο αγωγό ανάπτυξης αιολικής και ηλιακής ενέργειας περίπου 1,9 GW

Η RWE αποφάσισε να επενδύσει στο αιολικό πάρκο Les Nouvions της Γαλλίας, με συνολική ισχύ 44 MW. Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2022 και το έργο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2023.

Μάλιστα, το αιολικό πάρκο θα διαθέτει 11 τουρμπίνες Nordex N149/3960 TS 105. Ο πρόεδρος της RWE Renewables στην Γαλλία, Joseph Fonio δήλωσε: «Διαθέτουμε την πολυετή εμπειρία μας στην ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία αιολικών πάρκων. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, βασιζόμαστε σε τοπικές συνεργασίες και εμπλέκουμε τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Αυτό θα μας επιτρέψει να υποστηρίξουμε τη Γαλλία στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της και να σταθούμε στο πλευρό της ως αξιόπιστος εταίρος για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης».

Το αποτύπωμα της RWE στην αγορά της Γαλλίας

Σημειώνεται ότι το 2020, η RWE απέκτησε έναν γαλλικό χερσαίο αγωγό ανάπτυξης αιολικής και ηλιακής ενέργειας περίπου 1,9 GW. Η εταιρεία έδωσε πρόσφατα σε λειτουργία το πρώτο της χερσαίο αιολικό πάρκο, το Les Pierrots ισχύος 26,4 MW, ενώ δύο άλλα έργα συνολικής ισχύος 33 MW αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2022.

Η επικεφαλής της RWE στην ξηρά αιολική και ηλιακή Ευρώπη και Ασία-Ειρηνικό, Katja Wünschel, δήλωσε: «Προχωράμε με την επέκταση του χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Γαλλία. Η γαλλική αγορά είναι πολύ σημαντική για τη RWE και αξιοποιούμε συνεχώς τις δυνατότητες ανάπτυξης.

Εκτός από το Les Nouvions, εργαζόμαστε ακατάπαυστα για την υλοποίηση άλλων γαλλικών χερσαίων αιολικών έργων. Πρόσφατα βάλαμε σε λειτουργία το πρώτο μας χερσαίο αιολικό πάρκο στη Γαλλία, δύο άλλα έργα είναι υπό κατασκευή»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης