Τελευταία Νέα

Το πρωτοποριακό πιλοτικό έργο της Siemens Gamesa στο πράσινο υδρογόνο

Το πρωτοποριακό πιλοτικό έργο της Siemens Gamesa στο πράσινο υδρογόνο
Το υδρογόνο αντιπροσωπεύει μια τεράστια ευκαιρία για τη μετάβαση της πράσινης ενέργειας

Η Siemens Gamesa ανέπτυξε στη Δανία το πρώτο έργο στον κόσμο, ικανό να παράγει πράσινο υδρογόνο απευθείας από αιολική ενέργεια σε «νησιωτική λειτουργία», αν και μπορεί επίσης να λειτουργεί συνδεδεμένο με το δίκτυο. To ορόσημο του έργου έγκειται στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου και στη διανομή του σε σταθμούς της Δανίας.

Με την παροχή χαμηλού κόστους πράσινου υδρογόνου, η αιολική ενέργεια μπορεί να επιταχύνει ένα μέλλον χωρίς άνθρακα και να επιβραδύνει την κλιματική αλλαγή. Η Siemens Gamesa συνεχίζει να διαδραματίζει βασικό ρόλο στην υλοποίηση αυτού του στόχου.

Χωρίς την παραγωγή πράσινου υδρογόνου σε βιομηχανική κλίμακα, ο κόσμος δεν θα επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050 και η θερμοκρασία της γης θα συνεχίσει να αυξάνεται. Το πράσινο υδρογόνο, που προέρχεται από χαμηλού κόστους, ανταγωνιστική αιολική ενέργεια, είναι ένα 100% βιώσιμο και ευέλικτο καύσιμο που μπορεί να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί για χρήση κατόπιν ζήτησης.

Τα τρομακτικά πλεονεκτήματα

Αντιπροσωπεύει μια τεράστια ευκαιρία για τη μετάβαση της πράσινης ενέργειας οδηγώντας τον μετασχηματισμό του ενεργειακού συστήματος: το πράσινο υδρογόνο μπορεί να παραχθεί οπουδήποτε και να χρησιμοποιηθεί σε τομείς που είναι πολύ δύσκολο να απελευθερωθούν από τον άνθρακα, όπως η αεροπορία και η ναυτιλία, καθώς και η βαριά βιομηχανία.

Επίσης, το υδρογόνο που παράγεται από τον άνεμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των εκπομπών από έθνη και βιομηχανίες που αγωνίζονται να περιορίσουν τις επιπτώσεις τους στο κλίμα.

«Η ανεμογεννήτριά μας που παράγει υδρογόνο είναι ένα παράδειγμα καινοτόμων έργων που θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση της αναδυόμενης αγοράς καθαρών καυσίμων και στην επιτάχυνση της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια καθώς ενσωματώνουμε πρωτοφανείς ποσότητες ανανεώσιμης ενέργειας στο ενεργειακό σύστημα. Είμαστε πολύ περήφανοι που επιτύχαμε ένα ακόμη ορόσημο για να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα – να φέρουμε το πρώτο μας 100% πράσινο υδρογόνο στους καταναλωτές», λέει ο Poul Skjærbæk, Chief Innovation Officer, Service, της Siemens Gamesa.

Η διανομή 100% πράσινου καυσίμου υδρογόνου από την Brande είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Everfuel και είμαστε περήφανοι που είμαστε οι πρώτοι που αποσπάσαμε πράσινο υδρογόνο σε νησίδα από την αιολική ενέργεια. Το έργο στο Brande είναι κάτι περισσότερο από την απλή παραγωγή πράσινου υδρογόνου. Συμβολίζει την αρχή της περιπέτειας της Δανίας στο υδρογόνο και θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», λέει ο Jacob Krogsgaard, Διευθύνων Σύμβουλος της Everfuel.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης