Διεθνή

Προς νέες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας η ΕΕ

Προς νέες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας η ΕΕ
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται στις κυρώσεις αυτές να βάλουν στο στόχαστρο τους τον εθνικό αερομεταφορέα της Λευκορωσίας, τη Belavia
Προς νέες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας προσανατολίζεται η ΕΕ με αφορμή και την ένταση των τελευταίων ημερών στη συνοριακή γραμμή Πολωνίας – Λευκορωσίας λόγω της μεταναστευτικής – προσφυγικής κρίσης.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται στις κυρώσεις αυτές να βάλουν στο στόχαστρο τους τον εθνικό αερομεταφορέα της Λευκορωσίας, τη Belavia.
 

Εφόσον προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση, θα είναι το πέμπτο πακέτο μέτρων που επιβάλλεται κατά του καθεστώτος Lukashenko και της Λευκορωσίας μετά τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου του 2020, το αποτέλεσμα των οποίων είχε αμφισβητήσει η αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας νοθεία.

Γιατί την Belavia

Οι υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να βάλουν στο στόχαστρο τους την Belavia, για τον ρόλο που φέρεται να έχει διαδραματίσει στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών - προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία – στο Μίνσκ και από εκεί στη συνοριακή γραμμή με την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία.
Εδώ και μια εβδομάδα, χιλιάδες μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας, με τις δυνάμεις της Πολωνίας να αποτρέπουν χιλιάδες μετανάστες να περάσουν στο έδαφος της και από εκεί στην Ευρώπη.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης