Ενέργεια

Το νέο «όπλο» της Xpeng στην ηλεκτροκίνηση - Πότε θα λανσαριστεί στην αγορά της Κίνας

Το νέο «όπλο» της Xpeng στην ηλεκτροκίνηση - Πότε θα λανσαριστεί στην αγορά της Κίνας
Το λανσάρισμα του G9 προσθέτει ένα τέταρτο αυτοκίνητο στη σειρά της Xpeng

Η Xpeng παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό αθλητικό όχημα κοινής ωφέλειας την σήμερα (19/11), καθώς ο ανταγωνισμός στην αγορά νέων ενεργειακών οχημάτων της Κίνας συνεχίζεται σε αμείωτους ρυθμούς, σύμφωνα με το CNBC.

Ειδικότερα, το G9 είναι το τέταρτο μοντέλο παραγωγής της Xpeng. Η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει το αυτοκίνητο στην Κίνα το τρίτο τρίμηνο του 2022, δήλωσε στο CNBC άτομο που γνωρίζει το θέμα. Ωστόσο, η εταιρεία είπε επίσης ότι το αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο για διεθνείς αγορές. Η Xpeng άρχισε να στέλνει το P7 sedan στη Νορβηγία φέτος, την πρώτη της αγορά στο εξωτερικό.

«Το G9 είναι το πρώτο μας μοντέλο που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την αρχή τόσο για τη διεθνή όσο και για την κινεζική αγορά, φέρνοντας τα πιο εξελιγμένα σχέδιά μας στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο συνιδρυτής της Xpeng, Henry Xia, σε δελτίο τύπου.

Για το νέο «όπλο»

Παράλληλα, το λανσάρισμα του G9 προσθέτει ένα τέταρτο αυτοκίνητο στη σειρά της Xpeng, μετά το G3 SUV και τα σεντάν P7 και P5. Είναι το δεύτερο SUV στο χαρτοφυλάκιο της Xpeng και προσθέτει άλλο ένα ηλεκτρικό όχημα σε αυτό το ανταγωνιστικό τμήμα της αγοράς. Το G9 του Xpeng θα αναμετρηθεί με μοντέλα όπως το Model Y της Tesla, το ES6 του Nio και το Li One του Li Auto. Η εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές ή τη σειρά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης