Διεθνή

Χριστούγεννα υπό τον φόβο νέων lockdowns στην Ευρώπη - Τα ανησυχητικά δεδομένα

Χριστούγεννα υπό τον φόβο νέων lockdowns στην Ευρώπη - Τα ανησυχητικά δεδομένα
Η Αυστρία θα επιβάλει από την Δευτέρα ολικό, εθνικό lockdown και καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό του πληθυσμού από την 1η Φεβρουαρίου
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρώπη έχει γίνει ξανά το επίκεντρο της πανδημίας, ωθώντας ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Αυστρίας, να επαναφέρουν περιορισμούς ενόψει των Χριστουγέννων και προκαλώντας συζητήσεις για το αν τα εμβόλια από μόνα τους επαρκούν για να τιθασεύσουν τον ιό.

Η Αυστρία θα επιβάλει από την Δευτέρα ολικό, εθνικό lockdown και καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό του πληθυσμού από την 1η Φεβρουαρίου. Γίνεται έτσι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που λαμβάνει τέτοιου είδους μέτρα για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της επιδημίας της Covid.

«Πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια», δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τυρόλο, έπειτα από συνομιλίες με όλους τους κυβερνήτες των αυστριακών περιφερειών.

«Παρά τους μήνες της εφαρμογής της πειθούς, δεν κατορθώσαμε να πείσουμε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιασθούν», είπε, επικρίνοντας τον υπερκορεσμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης