Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ηνωμένο Βασίλειο: Η «ηλεκτρική» υποχρέωση των νέων σπιτιών - Στο επίκεντρο οι υποδομές EV

Ηνωμένο Βασίλειο: Η «ηλεκτρική» υποχρέωση των νέων σπιτιών - Στο επίκεντρο οι υποδομές EV
Μια σειρά καινοτόμων προτάσεων

Τα νέα σπίτια στην Βρετανία θα πρέπει να διαθέτουν σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με σχέδια που ανακοίνωσαν οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμεταδίδει το CNBC.

«Ρυθμίζουμε ώστε να απαιτούμε για νέα σπίτια και κτίρια να έχουν σημεία φόρτισης EV, με άλλα 145.000 σημεία φόρτισης που θα εγκατασταθούν χάρη σε αυτούς τους κανονισμούς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Boris Johnson κατά τη διάρκεια ομιλίας στο ετήσιο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας.

Oι λεπτομέρειες

Εκτός από τα νέα σπίτια και κτίρια όπως οι χώροι εργασίας και τα σούπερ μάρκετ που απαιτείται να εγκαταστήσουν σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από το 2022, οι κανονισμοί θα ισχύουν επίσης για κτίρια όπου πραγματοποιούνται μεγάλες ανακαινίσεις.

Το σχέδιο για την επέκταση των σημείων φόρτισης έρχεται καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να αναπτύξει την απαραίτητη υποδομή για να ανταπεξέλθει στον στόχο του να σταματήσει την πώληση νέων αυτοκινήτων και φορτηγών ντίζελ και βενζίνης από το 2030. Θα απαιτήσει επίσης, από το 2035, όλα τα νέα αυτοκίνητα και φορτηγά να έχουν μηδενικές εκπομπές καυσαερίων.

Η ανησυχία και οι προτάσεις

Είναι γεγονός ότι υπάρχει το άγχος της αυτονομίας. Πρόκειται για έναν όρο που αναφέρεται στην ιδέα ότι τα ηλεκτρικά οχήματα δεν μπορούν να κάνουν μεγάλα ταξίδια χωρίς να χάσουν ρεύμα και να κολλήσουν. Μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν στην ανακοίνωση αυτής της εβδομάδας ήταν ο επικεφαλής πολιτικής του Friends of the Earth, Mike Childs.

«Τα σπίτια και τα κτίριά μας θα πρέπει να σχεδιαστούν για να βοηθούν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων των σημείων φόρτισης, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος μηδενικών εκπομπών άνθρακα» συμπλήρωσε ο Childs.

«Οι υπουργοί πρέπει να εισαγάγουν οικονομικά κίνητρα, όπως ένα πρόγραμμα απόσυρσης, για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να στραφούν σε καθαρότερα οχήματα. Επίσης, τα νέα σπίτια πρέπει να περιλαμβάνουν μια ασφαλή αποθήκευση ποδηλάτων και πρόσβαση σε ποδηλατικές διαδρομές και δημόσια μέσα μεταφοράς υψηλής ποιότητας για την παροχή εναλλακτικών λύσεων στην οδήγηση» πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης