Τελευταία Νέα

Η στροφή της LM Wind Power στις κυκλικές ανεμογεννήτριες - Τέλος ως το 2030 η υγειονομική ταφή

Η στροφή της LM Wind Power στις κυκλικές ανεμογεννήτριες - Τέλος ως το 2030 η υγειονομική ταφή
Η LM Wind Power θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην υποστήριξη των πελατών της για την ανάπτυξη πλήρως κυκλικών ανεμογεννητριών που παράγουν λιγότερα απόβλητα κατά την παραγωγή τους

Σε μια σπουδαία ανακοίνωση προχώρησε η LM Wind Power, επιχείρηση της GE για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς θα παράγει μηδενικές λεπίδες απορριμμάτων έως το 2030. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη βιομηχανία, η οποία επιδιώκει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων της. Μάλιστα, έγινε η πρώτη επιχείρηση ουδέτερων εκπομπών άνθρακα στην αιολική βιομηχανία ήδη το 2018.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα επαναχρησιμοποιήσει, θα ανακυκλώσει ή θα ανακτήσει όλα τα πλεονάζοντα υλικά από την κατασκευή λεπίδων, εγκαταλείποντας την υγειονομική ταφή ως λύση διαχείρισης απορριμμάτων.

Το όραμα της εταιρείας

Η LM Wind Power θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην υποστήριξη των πελατών της για την ανάπτυξη πλήρως κυκλικών ανεμογεννητριών που παράγουν λιγότερα απόβλητα κατά την παραγωγή τους. Τα απόβλητα από τη μεταποίηση αντιπροσωπεύουν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλές βιομηχανίες, καθώς επιδιώκουν να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα. Στην LM Wind Power, σχεδόν το 1/3 του λειτουργικού αποτυπώματος άνθρακα προέρχεται από τη διάθεση απορριμμάτων.

«Έχουμε ένα ιστορικό εργασιών με τους εταίρους μας για να αντιμετωπίσουμε τις πιο πιεστικές προκλήσεις μας. Η τεχνολογία μας έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο να γίνει η αιολική ενέργεια μία από τις πιο ανταγωνιστικές πηγές ηλεκτρικής ενέργειας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των ανεμογεννητριών», δηλώνει ο Olivier Fontan, Διευθύνων Σύμβουλος της LM Wind Power.

Τέλος, σημειώνεται ότι ενώ η πρόληψη και η ανακύκλωση των απορριμμάτων από την κατασκευή λεπίδων θα αποτελέσουν κύριο στόχο για την εταιρεία, η LM Wind Power έχει συνεργασίες για τη δημιουργία μεγάλης κλίμακας βιώσιμων λύσεων για την ανακύκλωση παροπλισμένων λεπίδων μέσω του έργου DecomBlades. Η εταιρεία εργάζεται επίσης για την ανάπτυξη λεπίδων επόμενης γενιάς που μπορούν να ανακυκλωθούν πιο εύκολα μέσω του έργου ZEBRA (Zero Waste Blade Research).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης