Τελευταία Νέα

Η νέα κίνηση της RWE στις ΑΠΕ - Τι πουλά σε ποιον και γιατί

Η νέα κίνηση της RWE στις ΑΠΕ - Τι πουλά σε ποιον και γιατί
Η πώληση της Belectric από την RWE είναι μέρος ενός σχεδίου για τον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σε μια στρατηγική επενδυτικής φύσεως κίνηση προχωρά η γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας RWE, καθώς εξετάζει να πουλήσει την εταιρεία ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας Belectric στην τσεχική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας CEZ Group, σύμφωνα με αναφορές του pv-magazine.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της RWE σχολίασε ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι πολύ σωστή και εντάσσεται στο πλαίσιο των συνειδητών επιλογών της.  «Η συναλλαγή δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές» συμπλήρωσε.

Δυο λόγια την Belectric

Η Belectric ιδρύθηκε το 2001 και είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες EPC για φωτοβολταϊκούς σταθμούς στη Γερμανία. Το 2017, ο κατασκευαστής φωτοβολταϊκών έργων έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της Innogy. Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων συναλλαγών μεταξύ της RWE και της Eon, μεταφέρθηκε στην RWE το 2020 και από τότε αποτελεί μέρος της RWE Renewables.

Η πώληση της Belectric από την RWE είναι μέρος ενός σχεδίου για τον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Την περασμένη εβδομάδα, η ενεργειακή εταιρεία ανακοίνωσε μια επένδυση σε αιολική ενέργεια, υδρογόνο και αποθήκευση. Η RWE σκοπεύει να επενδύσει 50 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030 και, μεταξύ άλλων, να αυξήσει την εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή της ισχύ παγκοσμίως από περίπου 1 GW σε 8 GW.

Τέλος, σύμφωνα με την εταιρεία, η πώληση της Belectric δεν έχει καμία επίδραση στα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης στον τομέα της ηλιακής ενέργειας. «Θα επενδύσουμε μαζικά σε αυτή την τεχνολογία», δήλωσε η εταιρεία. «Εστιάζουμε στην ανάπτυξη και λειτουργία συστημάτων – αλλά όχι στην κατασκευή, για την οποία θα προσλάβουμε παρόχους υπηρεσιών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης