Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ραγδαία αύξηση των αποθεμάτων άνθρακα στην Κίνα - Τι έδειξε ο Οκτώβριος

Ραγδαία αύξηση των αποθεμάτων άνθρακα στην Κίνα - Τι έδειξε ο Οκτώβριος
Τα αποθέματα άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας έχουν αυξηθεί δραστικά από τον Οκτώβριο

Τα αποθέματα άνθρακα στις μονάδες παραγωγής ενέργειας στην Κίνα συνεχίζουν να αυξάνονται γρήγορα και είναι ενδεχόμενο να καταγράψουν ένα υψηλό όλων των εποχών στις ποσότητες που αποθηκεύονται, διασφαλίζοντας την παροχή ενέργειας για το χειμώνα, αλλά και την άνοιξη, όπως ανακοίνωσε χθες, η αρμόδια Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Τα αποθέματα άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας έχουν αυξηθεί δραστικά από τον Οκτώβριο, με ετήσια αύξηση μεγαλύτερη του 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με την NDRC.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, η μέση ημερήσια διαθεσιμότητα άνθρακα στην Κίνα καταγράφηκε στα 8,6 εκατομμύρια τόνους, με το υψηλότερο επίπεδο της διαθεσιμότητας να καταγράφεται στο ιστορικό υψηλό των 9,43 εκατομμυρίων τόνων ημερησίως, παρά την αύξηση της ημερήσιας κατανάλωσης άνθρακα, όπως ανακοίνωσε η NDRC.

Η ημερήσια διαθεσιμότητα παροχής άνθρακα ήταν μεγαλύτερη από την κατανάλωση κατά περίπου δύο εκατομμύρια τόνους, στην ίδια περίοδο, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ίδιας επιτροπής.

Μέχρι την Τρίτη, η ποσότητα άνθρακα που είχε αποθηκευτεί στις μονάδες παραγωγής ενέργειας της Κίνας, είχε φτάσει στα 147 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με την NDRC.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης