Επικαιρότητα

Τι αλλαγές φέρνει η νέα μετάλλαξη - Τριπλό PCR και δεκαήμερη καραντίνα

Τι αλλαγές φέρνει η νέα μετάλλαξη - Τριπλό PCR και δεκαήμερη καραντίνα
Oι ταξιδιώτες από χώρες της Νότιας Αφρικής θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα αποκλειστικά για σοβαρούς λόγους και με ειδική μάλιστα άδεια από την πρεσβεία

Αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για τους ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής ζητά η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευής, εξαιτίας της αφρικανικής μετάλλαξης που έχει σημάνει συναγερμό σε επιστήμονες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα η μετάλλαξη επιβεβαιωμένα έχει φτάσει και στην Ευρώπη καθώς καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στο Βέλγιο.

Oι ταξιδιώτες από χώρες της Νότιας Αφρικής θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα αποκλειστικά για σοβαρούς λόγους και με ειδική μάλιστα άδεια από την πρεσβεία. Θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να έχουν τριπλό αρνητικό τεστ PCR. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα θα κάνουν πριν ταξιδεύσουν, ένα μόλις φτάσουν στη χώρα μας και ένα τρίτο μετά από δεκαήμερη καραντίνα. Επίσης, υπάρχει  εισήγηση για αυξημένο έλεγχοι στις πύλες εισόδου, ιδίως στα αεροδρόμια για ταξιδιώτες από χώρες του νότιου κομματιού της Αφρικής.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης