Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Μόνο ένα lockdown θα ρίξει τις τιμές του πετρελαίου»

«Μόνο ένα lockdown θα ρίξει τις τιμές του πετρελαίου»
Έχουν μειωθεί οι επενδύσεις στο πετρέλαιο, είπε μεταξύ άλλων ο Wood

Δεδομένης της μεγάλης και βαθιάς εξάρτησης του κόσμου από τα ορυκτά καύσιμα, οι τιμές πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και στα 150 δολάρια, σύμφωνα με τα όσα εκτίμησε ο Christopher Wood από την Jefferies και αναμεταδίδει το CNBC. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ένα lockdown είναι ρεαλιστική αιτίας πτώσης των τιμών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 80 δολάρια με την Ασία να είναι σχεδόν όλη κλειστή» και τα σύνορα της Κίνας να εξακολουθούν να είναι ουσιαστικά κλειστά σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού. «Σε μια καθημερινότητα, στην οποία όλα είναι υπό καθεστώς κανονικότητας, η τιμή του μαύρου χρυσού θα μπορούσε να φτάσει τα 150 δολάρια, διότι οι περιορισμοί της προσφοράς είναι δραματικοί».

5.jpeg

Ο «πόλεμος» στα ορυκτά και το «δώρο» ενός lockdown

Παράλληλα, όσον αφορά τα ορυκτά καύσιμα και την προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι παίκτες της αγοράς, ο Wood επισήμανε ότι αυτή η «πολιτική επίθεση» έχει οδηγήσει σε μείωση των επενδύσεων στον τομέα παρά το σημαντικό ρόλο του, είπε ο στρατηγός, επισημαίνοντας ότι το 84% της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας πέρυσι καλύφθηκε από ορυκτά καύσιμα.

«Το θέμα για μένα δεν είναι η τιμή του πετρελαίου, το θέμα είναι η πανδημία. Η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθεί σε έναν πλήρως ανοιχτό κόσμο, επειδή κανείς δεν επενδύει στο πετρέλαιο, αλλά ο κόσμος εξακολουθεί να καταναλώνει ορυκτά καύσιμα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Έτσι το πετρέλαιο μπορεί να φτάσει πολύ ψηλότερα επίπεδα και αυτό σίγουρα μπορεί να κλιμακώσει τον φόβο του πληθωρισμού. Το μόνο πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των τιμών είναι τα νέα lockdowns στον δυτικό κόσμο, που είναι ο λόγος για τον οποίο το πετρέλαιο σημείωσε διόρθωση όταν εμφανίστηκε η νέα μετάλλαξη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης