Επικαιρότητα

Ανησυχία για Omicron, στους 3 μήνες η γ’ δόση - Στα 6.201 τα κρούσματα

tags :
Ανησυχία για Omicron, στους 3 μήνες η γ’ δόση - Στα 6.201 τα κρούσματα
Μέχρι τα ξημερώματα σήμερα 4/12 εκτιμάται ότι θα έχει ανοίξει για όλους

(Συνεχές upd) Ανατροπές επιφέρει η παράλλαξη Omicron στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και των ειδικών καθώς πλέον στον σχεδιασμό είναι αφενός η επίσπευση της αναμνηστικής δόσης αφετέρου συζητείται πλέον ολοένα πιο έντονα το σενάριο της περαιτέρω επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών μετά τις αποφάσεις για τους άνω των 60 ετών.
Με την παράλλαξη Omicron να απειλεί να ανατρέψει όλους τους σημερινούς συσχετισμούς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως λόγω της υπερμεταδοτικότητας της και ενώ ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το εάν και κατά πόσο καλύπτεται από τα εμβόλια, η κυβέρνηση επεξεργάζεται – για άλλη μια φορά – αλλαγές στη στρατηγική της ιδιαίτερα ενόψει των Χριστουγέννων, όταν και αναμένεται να αυξηθεί ιδιαίτερα η κινητικότητα των πολιτών.

Άνοιξε χθες στις 22:00 το βράδυ η πλατφόρμα για την τρίτη δόση, ωστόσο θα «φορτώνονται» σταδιακά οι ΑΜΚΑ των δικαιούχων.
Μέχρι τα ξημερώματα σήμερα 4/12 εκτιμάται ότι θα έχει ανοίξει για όλους.
Ανακοινώσεις για την τρίτη δόση έκανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, με θέμα το «άνοιγμα» της τρίτης δόσης στους τέσσερις μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό.
Η Επιτροπή γνωμοδότησε ότι με την εμφάνιση της Omicron και στην Ελλάδα επανεξέτασε τις συστάσεις για την τρίτη δόση.

https://www.bankingnews.gr/koinonia/articles/600741/anisyxia-gia-omicron-stous-3-mines-i-g-dosi-sta-6-201-ta-kroysmata-18-427-oi-nekroi-senaria-gia-ypoxreotiko-emvoliasmo

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης