Διεθνή

Το συμπέρασμα βρετανικής μελέτης για τον συνδυασμό εμβολίων - Ποιος είναι ο καλύτερος

Το συμπέρασμα βρετανικής μελέτης για τον συνδυασμό εμβολίων - Ποιος είναι ο καλύτερος
Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι η ανάμιξη εμβολίων είναι ασφαλής και αποτελεσματική
Στο συμπέρασμα ότι οι εμβολιασμένοι έχουν καλύτερη ανοσιακή απόκριση, όταν μετά την πρώτη δόση εμβολίου AstraZeneca ή Pfizer/BioNTech, έκαναν μετά από εννέα εβδομάδες το εμβόλιο της Moderna καταλήγει η βρετανική επιστημονική μελέτη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Matthew Snape του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, υπεύθυνο για την μεγάλη «τυφλή» και τυχαιοποιημένη έρευνα Com-COV2 πάνω σε διαφόρους συνδυασμούς εμβολίων κατά του κορωνοϊού, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», ανέλυσαν στοιχεία για 1.070 εθελοντές άνω των 50 ετών.
Βάσει της μελέτης, διαπιστώθηκε ότι μια δεύτερη δόση Moderna μετά από πρώτη δόση Pfizer δημιουργεί περισσότερα αντισώματα και μεγαλύτερη απόκριση των Τ-λεμφοκυττάρων από ό,τι δύο δόσεις Pfizer.
 
 
Μια δόση Novavax μετά από Pfizer γεννά περισσότερα αντισώματα από όσα δύο δόσεις AstraZeneca, αλλά λιγότερα αντισώματα και μικρότερη κυτταρική ανοσιακή απόκριση σε σχέση με δύο δόσεις Pfizer.
Η μελέτη βρήκε γενικότερα ότι ο συνδυασμός πρώτης δόσης με AstraZeneca και δεύτερης με άλλο εμβόλιο γεννά ισχυρότερη ανοσιακή απόκριση από ό,τι δύο δόσεις AstraZeneca.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης